Agenda del Penedès

Cinema i vídeo

Festival itinerant de cinemes Africans de Catalunya (FICAC)

Vilafranca del Penedès | 04-10-2024 18:30 h. fins 13-10-2024

Festival itinerant de cinemes Africans de Catalunya (FICAC)

Organitzat i coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i CinemÀfriques, el cartell inclou quatre pel·lícules entorn a diferents eixos: les migracions, incorporant el repte de la representació positiva de la migració; els feminismes, per fer visible els Feminismes negres i de la diàspora, i l’emergència ambiental, per tal de reflexionar sobre un altre model de consum.

El Festival Itinerant de cinemes Africans de Catalunya ha estat possible gràcies a la col·laboració amb Cine Club Vilafranca i amb l’ONG Àlkària, entitat que desenvolupa projectes al Senegal, la biblioteca Torras i Bages i el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i la Diputació de Barcelona.

Per què cinemes Africans?
Justament perquè el món que es tanca sobre si mateix i una Europa fortalesa que reforça les seves fronteres, especialment amb el continent africà, les expressions culturals obren escletxes on entreveure una humanitat unida en la seva diversitat. La regidora d’Igualtat, Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca, Montse Arroyo, destaca que aquest Festival vol contribuir a “superar l’imaginari social basat en l’exotització i deshumanització de la població africana i afrodescendent, per així seguir contribuint la construcció d’una societat més cohesionada”.

Calendari de projeccions de les diferents pel·lícules del FICAC
LA VIE DE CHÂTEAU. Burkina Faso, França (2017). 81 min. Direcció: Modi Barry, Cédric Ido.
Divendres 4 d’octubre, a les 18.30h a la sala Zazie.
ALL THE COLOURS OF THE WORLD BETWEEN BLACK & WHITE. Nigéria (2023). 92 min. Direcció: Babatunde Apalowo.
Dissabte 5 d’octubre, a les 17.30h a la sala Zazie.
AYA. Bélgica, França, Costa d’Ivori (2021). 90 min. Direcció: Simon Coulibaly Gillard
Dijous 10 d’octubre, a les 18h a la sala Zazie.
ZARAFA. França (2012). 78 min. Direcció Rémi Bezançon, Jean Christophe Lie. Adreçada al públic familiar.
Diumenge 13 d’octubre, a les 11.30h, a la sala Zazie.

Totes les sessions que es realitzaran al cinema són gratuïtes, a l’inici de cada eix es realitzarà una breu projecció per tal de poder contextualitzar la temàtica a tractar.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!