Agenda del Penedès

Cinema i vídeo

Festival de Cinema Fantàstic de Sitges

Sitges | 03-10-2024 09:47 h. fins 13-10-2024

Festival de Cinema Fantàstic de Sitges

 

Sitges serà l’epicentre del cinema Fantàstic del 3 al 13 d’octubre amb la programació de més de 400 pel·lícules i més de 400 fotògrafs acreditats. Però la 57a edició del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya tindrà més vida fora de les sales cinematogràfiques i transformarà bona part del nucli antic de la vila en la King Kong Àrea per oferir experiències úniques, tant als cinèfils com als visitants. Aquesta zona permetrà unir diferents espais emblemàtics de la vila com el Cinema Prado, el remodelat Escorxadorm o el Palau del Rei Moro que acolliran un ampli ventall d’activitats paral·leles per a tots els públics com sessions de curts a l’aire lliure, exposicions, tallers, pòdcast en directe i una gimcana infantil, entre d’altres. Al llarg dels darrers cinc anys s’ha creat una xarxa de dinamització amb l’objectiu que es respiri l’ambient del Festival per tota la vila amb carrers decorats i establiments guarnits per a l’ocasió.

El Miramar-Centre Cultural acollirà les projeccions Sitges Family, a més de jocs i altres propostes, mentre que al Palau del Rei Moro es desenvoluparan tallers infantils (de maquillatge fantàstic, de màscares, de stop-motion i molts més) i contacontes entre altres propostes per als més petits de casa perquè també puguin gaudir del festival. Paral·lelament, l’Estudi Vidal es convertirà durant els dies del certamen en una sala d’exposicions fantàstica per a l’exposició ‘The strangers colors of Vranckx’ de Gilles Vranckx, un artista belga format en disseny gràfic, animació, còmic i il·lustració. Durant tot el festival, a prop del mar i a tocar de la Platja de Sant Sebastià, estarà instal·lada la tradicional “Fan Shop”, un espai amb estands de marxandatge fantàstic i terrorífic (llibres, samarretes, pel·lícules, entre d’altres) al carrer Port de n’Alegre.

Zombie Walk

Un any més la Zombie Walk serà la manifestació més gran de com Sitges viu el festival en uns carrers ambientats. La desfilada serà dissabte, 5 d’octubre a les 20.30 hores i sortirà des de l’ermita de Sant Sebastià fins arribar la platja de la Fragata. Per a les persones que estiguin interessades en fer-se el maquillatge gratuït, a les 12 h es lliuraran els tiquets a la carpa situada al carrer Port de n’Alegre, a tocar de la platja de Sant Sebastià. Aquí s’oferirà maquillatge de 12 a 19 h per als participants a la Zombie Walk i també podran maquillar-se de morts vivents en altres espais com al Casino Prado (de 10.30 a 14 h i de 16 a 19.30 h) i al Port d’Aiguadolç-Sitges (de 16 a 19.30 h)

Comerç Fantàstic

La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges, amb la col·laboració del Festival programen un conjunt d’activitats paral·leles en el marc de la campanya Comerç Fantàstic per dinamitzar el comerç local. Entre les propostes hi haurà la gimcana infantil, que enguany porta per títol ‘Troba en Gizmo’ del 3 a l’11 d’octubre. Els infants hauran d’entrar als establiments adherits a la campanya i trobar a l’aparador dels comerços la reproducció d’en Gizmo, el personatge icònic del film ‘Gremlins’ de Joe Dante. Després de trobar aquesta figura, s’ha de donar la butlleta a l’establiment per segellar-la i un cop està es completi amb 10 segells de comerços diferents cal dipositar-la a l’urna instal·lada al Mercat Municipal o a l’oficina de Turisme, ubicada a la plaça Eduard Maristany. La gimcana finalitza el divendres 11 d’octubre a les 17.30 h, moment en què tindrà lloc el sorteig al Mercat Municipal per determinar els 5 guanyadors i seguidament es farà l’entrega de premis. 

En el marc d’aquesta campanya, també es projectaran curts a la fresca els dies 4 i 11 d’octubre a la plaça Catalunya a partir de les 21.30 hores. La regidoria de Promoció Econòmica oferiran en les dues sessions una programació de curtmetratges seleccionada pel Festival de Cinema i que es van poder veure al certamen de l’any passat.

Alhora per fer més caliu, durant dos dies es faran cercaviles amb música de cinema fantàstic a càrrec del grup Appocadixie Cotton Pickers. Aquest grup actuarà el dissabte 5 d’octubre a les 9.30 h al Mercat del Dissabte i a l’eix comercial del Poble Sec, i també, el divendres 11 d’octubre a les 17.30 h al Mercat Municipal durant l’entrega de premis de la Gimcana ‘Troba el Gizmo’ i a l’eix comercial del Centre vila.

Producers Meet Producers (PMP)

La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges, i l’Associació de Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC), en col·laboració amb el Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, impulsen el 8 d’octubre el programa de mentoria Producers Meet Producers (PMP). L’objectiu d’aquesta iniciativa és posar en contacte productores emergents i productores consolidades per dinamitzar el sector audiovisual català.

La programació inclourà taules rodones, una masterclass sobre com afecta la intel·ligència artificial a la producció audiovisual i també les dues modalitats del PMP: la Mentoria (amb el seguiment i l'orientació al productor/a d'un projecte durant un any), i la Consultoria, consultes concretes en trobades one to one de 45 minuts per a orientar una producció encertada).


Calendari Comerç Fantàstic 2024

   *Gimcana infantil ‘Troba el Gizmo’
Del 3 a l’11 d’octubre als comerços adherits
Entrega de premis 11 d’octubre a les 17.30 h Mercat Municipal
Butlleta per agafar als comerços adherits

   *Curts a la fresca
Divendres 4 d’octubre:  plaça Catalunya 21.30 h Entrada lliure
Divendres 11 d’octubre: plaça Catalunya 21.30 h  Entrada lliure

   *Cercaviles amb música de cinema fantàstic
Dissabte 5 d’octubre: 9.30 h  Mercat del Dissabte i comerços del Poble Sec
Divendres 11 d’octubre: 17.30 h Mercat Municipal (Entrega de premis de la gimcana ‘Troba el Gizmo’ i comerços del Centre Vila)

 

Es pot consultar tota la informació a: https://sitgesfilmfestival.com/ca

Lloc i adreça de l'acte

  • Sitges
  • Miramar-Centre Cultural

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!