Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

Patrimonis de Paper

Vilafranca del Penedès | 10-10-2024 19:00 h. fins 24-10-2024

Patrimonis de Paper

El cicle s’obrirà el dijous 10 d'octubre, a les 19h, a l'Aula de Tast del Vinseum, amb una sessió sobre l'Heràldica comercial en la col·lecció d'etiquetes de VINSEUM. La conferència anirà a càrrec de Pere Francesc Puigderrajols i Jarque, heraldista, dibuixant, dissenyador d’escuts i membre de la Institució Catalana de Genealogia i Heràldica. La documentalista de Vinseum, Jordina Escala, comentava que “els motius heràldics són la iconografia més recurrent en les etiquetes, i poden correspondre a heràldica de llinatge, heràldica cívica o heràldica comercial”.

La setmana següent, dijous 17 d’octubre també a les 19h, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès acollirà la conferència Què podem trobar en els fons notarials?, a càrrec de Joan Solé Bordes que explicarà quina informació ens poden proporcionar els fons notarials, des de la situació econòmica de les famílies fins al vocabulari de l'època. Inés Vallès, directora de l’Arxiu Comarcal, explicava que amb aquesta conferència “volem ensenyar, captivar les persones que llegeixin i descobreixen què s’hi pot trobar en els protocols notarials. Més enllà de testaments o compra-venda, són un mirall de la vida quotidiana al territori”.

90 aniversari de la Biblioteca Torras i Bages

El programa es clourà el dijous 24 d'octubre, a les 18.30h, a la Biblioteca Torras i Bages, amb La història que no s’explica, una lectura dramatitzada a càrrec de Marta Casas Ayats i música de Martí Riu Vallvé sobre els dietaris de les bibliotecàries des del 1934 fins als anys noranta. Aquesta sessió s’emmarca en la commemoració dels 90 anys de la biblioteca vilafranquina, posant en valor els relats quotidians recollits en els escrits que les treballadores de la Torras i Bages anotaven en els dietaris. La directora de la Torras i Bages, Mònica Medina, explicava que “aquests documents permeten conèixer la història que no s'explica habitualment, un relat de petites històries que conformen la història de la Biblioteca Torras i Bages, molts cops recollida des d’una mirada femenina”.

La directora de la biblioteca afegia que els dietaris estan digitalitzats i es poden consultar al catàleg Aladí de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona, al qual es pot accedir des de la web https://biblioteca.vilafranca.cat

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!