Agenda del Penedès

Altres

La Nit de les Religions

Vilanova i la Geltrú | 18-10-2024 18:05 h. fins 19-10-2024

La Nit de les Religions

Organitzada per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i AUDIR-Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós, amb el finançament de la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya i el suport de la Fundació Pinnae, La Nit de les Religions mostra, a partir d'un seguit d'activitats obertes a tothom, el patrimoni cultural, ètic i espiritual de les tradicions. I ho fa també des d'una perspectiva de diàleg, interrelació i intercanvi d'experiències.

En aquesta festa de la diversitat, cada comunitat presenta la seva tradició o identitat a través d'expressions artístiques i culturals, com ara concerts, projeccions audiovisuals, xerrades sobre la seva història o sobre el seu compromís i iniciatives socials, visites guiades pel lloc de culte o celebracions religioses explicades per a visitants d'altres creences i tradicions, entre altres.

En aquesta primera edició s'han programat set activitats, a banda dels actes propis de la inauguració i la cloenda. Així, divendres 18 d'octubre, a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, es farà ponència inaugural Contribucions dialògiques a la pau. El paper de les religions, a càrrec de la sociòloga Lena de Botton.

L'acte s'acompanyarà de la Burruezo & Nur Camerata que interpretaran La música de les tres cultures. Prèviament, el grup Kapedamo, quartet format per acordió, clarinet, saxo i guitarra que interpreta música tradicional de l'Europa de l'Est, iniciarà una cercavila pels carrers de ciutat, que sortirà a les 18 h des del Mercat del Centre i finalitzarà a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

Dissabte serà el moment de compartir experiències i conèixer les propostes que fan les diferents entitats al llarg del dia. (Consulteu en aquest enllaç el programa)

L'acte de cloenda també tindrà com a escenari la Biblioteca Museu Víctor Balaguer on es farà un concert de música sufí, a càrrec del grup Aslan, música tradicional de l'Àsia central i música clàssica turco-otomana amb mostra de sema (dansa sufí del gir).

Diàleg Interreligiós a Vilanova i la Geltrú

L'any 2017 l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va crear el Grup de Diàleg Interreligiós (GDI). Des d'aleshores, ha esdevingut una plataforma de diàleg de la societat civil religiosa del municipi que fa possible que les tradicions i comunitats religioses locals contribueixin sinèrgicament a la cohesió social. Amb l'objectiu d'apropar el coneixement de les diferents opcions davant el fet religiós des del respecte per la diferència. I comptant amb l'acompanyament de l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional, AUDIR.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!