Agenda del Penedès

Fires i festes

Mercats d’artesans, brocanters i pintors a Vilafranca

Vilafranca del Penedès | 13-10-2024 10:00 h.

Mercats d’artesans, brocanters i pintors a Vilafranca

La regidora de Comerç, Lourdes Sànchez, i la presidenta del Col·lectiu d’artesans, brocanters i pintors del Penedès, Àngels Saumell, han presentat la nova temporada implica la celebració d’un total de 17 mercats que van d’octubre a juny, ja que a banda dels 9 mercats del 2n diumenge de mes, se celebren els mercats especials de la Fira del Gall, els mercats de Nadal i Reis, dels Tres Tombs, de la Festa del Xató, de Sant Jordi, de Fires de Maig i la Nit de l’artesania.

Aquest any, el tret de sortida coincideix amb la Fira d’entitats de cooperació, solidaritat i voluntariat  Implica’t-hi, i per tant, la rambla Sant Francesc comptarà amb més de 70 parades entre artesania, artesania alimentària, pintura, brocanteria i entitats, amenitzat amb activitats paral·leles.

Els mercats del segon diumenge compten habitualment amb més de 30 participants de tot tipus d’artesania com alimentació, bijuteria, joieria, cosmètica natural, articles de pell, teixits per a la llar o per a la persona, pintura, etc., així com més de 20 brocanters amb articles d’antiguitats, col·leccionisme, llibres, etc.

De 12 a 14h, s’oferiran tallers gratuïts a càrrec dels propis artesans, adreçats a infants a partir de 4 anys. Aquest any, els tallers del 2n diumenge de mes seran de danses folklòriques. En els mercats especials també s’oferiran tallers creatius d’artesania, gratuïts i de diferents temàtiques.
De la resta de mercats, la major concentració de parades i de públic es produeix pel Mercat especial d’artesania que té lloc per la Fira del Gall, al llarg de l’avinguda Catalunya. Cada any és una de les activitats més ben valorades de la fira, per la gran qualitat i varietat de les  90 parades que hi assisteixen, entre totes les tipologies. La resta de mercats que se celebren durant la temporada de Nadal són també els més freqüentats i en els que es donen més vendes.

Com cada any, l’Ajuntament ha editat el calendari de la temporada, on es pot consultar la informació de cada mercat. La informació es pot trobar també a  www.vilafranca.cat o bé a les parades i diferents edificis municipals, on es poden recollir els calendaris impresos.

Nova junta i nou conveni

La regidora de Comerç, Lourdes Sànchez, destacava que l’Ajuntament aposta clarament per la celebració d’aquests mercats d’artesania, que “aporten a la ciutat parades de petits productors i artesans majoritàriament del Penedès, amb productes de proximitat, de molta qualitat, fets artesanalment per professionals i de venda directa a càrrec  del propi productor. Aquests mercats donen vida al Centre els diumenges i en moltes celebracions importants al llarg de l’any”.

Per aquest motiu, l’Ajuntament, ha renovat el conveni amb el Col·lectiu d’artesans, brocanters i pintors del Penedès, per tal de garantir la celebració dels mercats d’artesania, brocanters i pintors els propers 5 anys.

El Col·lectiu d’artesans enguany estrena nova junta i a partir d’ara, la nova Presidenta és l’Àngels Saumell. La resta de membres de la junta són també artesans i brocanters del Penedès.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!