Agenda del Penedès

Altres

Commemoració del Dia del dol gestacional, neonatal i perinatal

Sant Sadurní d'Anoia | 15-10-2024 18:00 h.

Commemoració del Dia del dol gestacional, neonatal i perinatal

El grup de famílies, amb el suport de l'Ajuntament de Sant Sadurní, organitza un emotiu acte de record i acompanyament a les parelles i famílies que han patit la pèrdua d'un nadó. I és que el dol per la mort d'un fill o filla en qualsevol moment de l'embaràs o amb pocs dies de vida és un fet vital dolorós i sovint silenciat que afecta moltes famílies.

En els darrers anys, la societat ha pres consciència de les conseqüències psicològiques d'aquesta experiència traumàtica i emergeix la necessitat de fer un acompanyament emocional a la família perquè pugui elaborar la pèrdua, a vegades menystinguda, i guardar-ne un record menys dolorós.

L'Ajuntament de Sant Sadurní va inaugurar l'any 2022 l'Espai del Record al Cementiri municipal, i s'ofereix a totes aquelles famílies que hagin patit la pèrdua d'un nadó en qualsevol moment de l'embaràs o poc després de néixer. L'espai està presidit per una escultura d'un cep, dissenyat per Francesc Rosell i Enric Pla, i la ceràmica de Mercè Beneit i les famílies hi poden dipositar un gotim de raïm de record.

Activitats

Dimecres 9 d'octubre. Hora del conte "Bona nit, petit estel" a càrrec de la seva autora, l'Anna Marsal i Riera
17:45h
Biblioteca

Dimarts 15 d'octubre. Commemoració del Dia del dol gestacional,perinatal i neonatal
18h
Espai del record, cementiri municipal

Dimarts 22 d'octubre. Tens un lloc al meu cor. Taller a càrrec de Cristina Viladoms
18h
Can Mas de la Riera

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!