Agenda del Penedès

Fires i festes

Èxit. La Fira de les Professions del Penedès

Vilafranca del Penedès | 17-10-2024 09:00 h. fins 20-10-2024

Èxit. La Fira de les Professions del Penedès

El Dr. Cèsar Llorente López, professor de Pedagogia aplicada i Psicologia evolutiva de la Universitat de les Illes Balears, oferirà la conferència Camí a l'Èxit: Eines per Escollir la Teva Professió per inaugurar la fira, dijous a les 11h, a l’Auditori M. Rosa Juncosa. Del 17 al 19 d’octubre, l’Èxit mostrarà, assessorarà i orientarà les persones assistents en la descoberta de diferents professions i oficis, mitjançant l’experimentació i el contacte directe.

Fitxer de vídeo

L’Èxit és una fira d’entrada gratuïta i oberta a tothom, ja que es tracta d’un recurs d’orientació acadèmica i professional i d’intermediació laboral que vol acompanyar les persones al llarg de tota la seva vida professional, així com ajudar a reduir les taxes d’abandonament escolar prematur de la població juvenil. En aquest sentit, la mostra pot interessar tant a persones joves que necessiten fer una tria educativa per al seu futur professional, com a persones adultes que volen qualificar-se per trobar una ocupació o millorar la seva ocupació actual.

Orientació acadèmica i professional

Un total de 12 centres formatius i 30 empreses de sectors diversos participaran a la mostra d’oficis i professions de la fira, amb la finalitat d’oferir una oportunitat per descobrir, aprendre i connectar el món laboral i l’oferta formativa existent a la comarca. L’objectiu principal de la fira Èxit és millorar l’orientació i impulsar la connexió entre el món educatiu i el teixit productiu del territori, generant sinèrgies de col·laboració que són molt necessàries tant per capacitar i formar professionals, com per proveir les empreses de personal qualificat.

Paral·lelament, s’han programat un total de 36 xerrades inspiradores per a joves, professorat, famílies i públic en general. Aquestes xerrades aniran a càrrec de professionals de la formació i l’emprenedoria, i són d’accés lliure. També s’ha dissenyat un espai d’informació i orientació educativa, professional i ocupacional amb el propòsit d’acompanyar les persones que s’adrecin a la fira a planificar i gestionar el seu itinerari formatiu i professional amb èxit.

Destaca també l’acció Girafeina que, impulsada per la Cambra de Comerç, es realitzarà el divendres 18 d’octubre al matí amb un format d’entrevistes ràpides que permetrà a les persones demandants mantenir un contacte directe i personal amb empreses del territori que presenten les seves ofertes de feina.

Informació d’interès
Horari
Dijous 17 d’octubre, de 9 a 14h i de 15 a 19h
Divendres 18 d’octubre de 9 a 14h
Dissabte 19 d’octubre de 9 a 14h

Programa de xerrades i demos d’empresa
Trobareu el calendari a https://exit.vilafranca.cat/agenda

Accés
La fira Èxit se celebrarà al Pavelló Firal de Vilafranca del Penedès i l’entrada és gratuïta.
S’adreça a estudiants de 3r i 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius, a persones en recerca de feina o que busquin un canvi laboral, docents i orientadors/es de centres educatius i famílies interessades en acompanyar els seus fills i filles en la tria d’itinerari formatiu.

Més informació
https://exit.vilafranca.cat  
IG @firaexit

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!