Redacció |
21-11-2011 14:18
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Segons el document previ, s'ha produït una important destrucció de llocs de treball a totes tres comarques, també a l’Alt Penedès que se situa altre cop en negatiu, seguint una tendència similar a la del conjunt de l’economia catalana. En aquest sentit, s’intensifica l’augment de persones registrades a l’atur i per primer cop des de 2009 cau la contractació en termes interanuals. Al mateix temps, segueix augmentant el percentatge de contractes temporals (que ja s’apropa al 94%).
El ritme de destrucció del teixit empresarial es modera i la tendència és positiva, propera a estabilitzar-se en algunes comarques. Pel que fa a l’autoocupació, aquesta enregistra una tendència positiva. Al Garraf es crea ocupació en la modalitat de treball autònom per primer cop des de 2008, però cau l’ocupació al sector Serveis i es consolida la tendència negativa, també al conjunt de Catalunya.
La indústria enregistra una tendència molt positiva al Garraf, on crea ocupació per primer cop des de 2007 i a l’Alt Penedès encara es crea ocupació al sector terciari però la tendència és negativa. En canvi, a l’Alt Penedès la Indústria torna a contraure’s i al Baix Penedès segueix en negatiu però amb tendència positiva.
Pel que fa a la construcció s'intensifica la destrucció d’ocupació després d’un període on els ritmes s’havien anat moderant. La destrucció (sector Construcció) és més important al Garraf i al Baix Penedès, molt més intensa que al conjunt de Catalunya i menor que a l’Alt Penedès.
En termes generals, al Garraf, la Indústria i l’Hoteleria són els sectors amb un millor comportament i el pitjor comportament el registren Construcció, Administració pública i Educació. · A l’Alt Penedès, l’Educació, Transports i Comerç són els que registren millor comportament i el pitjor el tenen la Mediació financera, la Construcció i l’Agricultura. Al Baix Penedès els que mostren millor comportament són Educació, Altres activitats socials i Serveis empresarials. Contràriament, Construcció, Mediació financera i Sanitat i serveis socials són els que pitjor dinàmica enregistren.
L'Informe ADEG de Conjuntura Econòmica es publica des del primer trimestre de 2005. Les vint-i-sis edicions anteriors es poden consultar aquí. Aquest estudi trimestral és l'únic de les seves característiques a les nostres comarques i va ser el primer informe de conjuntura territorial a Catalunya, avui amb diferents rèpliques a d'altres comarques. Compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i Node Garraf, així com el patrocini d'Abertis Autopistas.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!