Ajuntament de Vilanova. Agents socials i de medi ambient de Catalunya es troben a Vilanova per tractar sobre la pobresa energètica
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
26-03-2015 15:17
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El Centre de Recursos i Informació Ambiental de Vilanova i la Geltrú (CRIA) acull avui dijous un Taller de Coneixements i Recursos per a la situacions de pobresa energètica. El taller, fruit de la col·laboració entre la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Institut Català d'Energia, sorgeix de la proposta del pacte per la lluita contra la pobresa i de les diferents resolucions del parlament català, que reclamen mesures de lluita, difusió i informació sobre aquest tipus de pobresa.
El representant del departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Jaume Forés, ha explicat que la trobada aporta als professionals coneixements i d'informació actualitzada sobre tots els recursos disponibles “Els donem eines en la lluita contra la pobresa energètica, instruments de treballs que els poden ser molt útils en la seva tasca de planificació i organització dels recursos. Son aspectes pràctics a través dels quals podem disposar d'una visió més global de la pobresa energètica a tot Catalunya”
Blanca Albà i Jaume ForésDurant la sessió els assistents han pogut conèixer les experiències i bones pràctiques que s'estan duent a terme en d'altres territoris i que, en el cas de Vilanova i Geltrú, es centra sobre el Projecte Sumem Energies, impulsat per l'ajuntament de la ciutat.
La Regidora de Serveis Socials i Medi Ambient, Blanca Albà, ha explicat que des de fa anys que es treballa a l'Ajuntament de VNG per trobar solucions al tema de la pobresa energètica. “El projecte sumem energies neix de la preocupació i l'interès per trobar la millor manera de solucionar la pobresa energètica que pateixen moltes famílies vilanovines. El projecte ha agradat molt i és molt ambiciós, ja que si bé en una primera fase està adreçat a famílies derivades dels serveis socials, que estan en risc de patir pobresa energètica, a llarg termini també el volem oferir a totes les llars de la ciutat que estiguin interessades”.
Blanca Albà s'ha mostrat molt satisfeta pel fet d'haver estats escollits com a una de les deu ciutat on es realitzen aquests tallers, i ha afegit que això “ens permetrà conèixer les experiències d'altres municipis, de manera que també ens serà molt útil i positiu per la nostra tasca”.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!