Informe Òmnibus

Joves metropolitans de nivell cultural alt, els més interessats en el turisme rural

La meitat dels que tenen previst fer turisme rural aquest estiu triarà un destí català

Masies del Penedès. Turisme rural del Penedès

Masies del Penedès. Turisme rural del Penedès

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Segons l'Informe Òmnibus del Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública, elaborat per encàrrec del LABturisme de la Diputació de Barcelona, un de cada cinc catalans (18,7%) té pensat fer turisme rural aquest estiu, un percentatge lleugerament inferior al de 2013 però que augmenta a mesura que ens apropem a la capital catalana. Així mateix, els candidats a turista rural ronden el 25% entre els més joves, els estrangers, els que tenen un major nivell formatiu i els que treballen.

L'estudi respon a les preguntes "Vostè té pensat fer turisme Rural aquest estiu?", "On anirà?" i "Per quin motiu no farà turisme rural?",  formulades entre finals d'abril i principis de maig a 1.600 persones més grans de 16 anys, residents a Catalunya des de fa almenys un any. Aquest és el primer cop que es disposen de dades per poder comparar-les amb les expectatives de l'any anterior.

Altres dades que es desprenen de l'informe són que gairebé la meitat (47,6%) dels que tenen previst fer turisme rural aquest estiu triarà un destí català, tres de cada 10 optarà per viatjar a la resta d'Espanya, i un 16,3%, a l'estranger (proporcions gairebé idèntiques a les de la primavera de l'any passat). A la demarcació de Barcelona (14,6%), el Berguedà encapçala el percentatge d'intenció d'estada (4,7%).

Quant als motius per no fer turisme rural, gairebé el 30% dels enquestats menciona els motius econòmics, a més d'un 16,8% que diu que no farà vacances a l'estiu. Tres de cada 10 entrevistats diuen que faran algun altre tipus de turisme, ja sigui perquè ho prefereixen al turisme rural (10,5%), o bé perquè ja viuen en una zona rural o hi tenen una  casa, perquè prefereixen destins turístics a la platja, anar a l'estranger o bé perquè tenen segona residència.

Els motius econòmics són adduïts pels entrevistats de mitjana edat (30 a 59 anys). En canvi, els més joves són els que més diuen que no fan vacances, mentre que els més grans són els que més afirmen que no els agrada el turisme rural o els que més al·leguen qüestions d'edat o salut. Entre els que tenen formació universitària, el motiu més esmentat és que van a un altre lloc.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local