Les exportacions de vi i cava creixen un 23,5% els nou primers mesos de l'any
La Generalitat publicarà els costos mitjans de producció del raïm per incentivar el sector a pagar millor els pagesos
- ACN/ Gemma Sánchez |
- 09-12-2021
La Generalitat publicarà els costos mitjans de producció del raïm per incentivar el sector a pagar millor els pagesos
El cap de l’Executiu participa a la Festa del Soci de Covides i aposta pel cooperativisme: “Davant les dificultats hem d’unir-nos per seguir creixent”
La línia està destinada a aquells elaboradors que substitueixin el sucre per most concentrat rectificat que s’hagi produït amb raïm de la mateixa zona geogràfica
El Govern lliura a Sitges el distintiu de qualitat a 43 municipis per la seva gestió ambiental i la prestació de serveis
Teresa Jordà ha presidit la Quarta Cimera del Cava, on ha esperonat a totes les parts implicades en el sector del cava a prendre les decisions que afavoreixin el millor equilibri entre oferta i demanda
El Departament d’Agricultura presenta 10 projectes que impulsen la bioeconomia i transformaran el sector agroalimentari, forestal i marítim, garantint la sostenibilitat ecològica i ambiental
Se'n podran beneficiar els agricultors amb el 55% de la collita afectada, que rebran un màxim de 20.000 euros
El sindicat també demana préstecs de liquiditat i de refinançament a interès zero
L'objectiu de la partida és afrontar la crisi d'excedents de raïm i compensar els efectes econòmics de la covid-19
La mesura, acordada en el marc de la Tercera Cimera del Cava, pretén impulsar una indústria auxiliar per reduir l’excedent de raïm i vi base cava en un context de crisi de preus que arrossega el sector des de fa temps
Jordà i el sector analitzen possibles actuacions per reduir els efectes de la crisi del coronavirus i recuperar vendes
Les prioritat són la reducció de raïm i vi base, l’increment de l’economia circular i la viticultura ecològica, la destil·lació d’excedents de vi, el perfeccionament del control de la traçabilitat, i la promoció per a recuperar les vendes el més aviat possible
El tancament d’hotels i restaurants ha agreujat el problema que arrossega el sector a causa de l’excedent de raïm i de vi base per a cava, i fa necessari emprendre mesures destinades a reduir els estocs i reequilibrar l’oferta i la demanda
El sindicat també reclama mesures per gestionar els excedents de la DO Cava per fer front a la crisi de mercat
Actuarà en l'elaboració del vi, s'intentarà adaptar als efectes del canvi climàtic i contempla l'enoturisme
Els representants del sector s'emplacen a una nova trobada el mes de març
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local