Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

Acte de Rosa María Calaf en honor a la Dona Indígena

Banyeres del Penedès | 08-09-2024 19:00 h.

Acte de Rosa María Calaf en honor a la Dona Indígena

L'esdeveniment, impulsat per Manel Rodríguez, fundador de Banyeres POP, cerca retre homenatge a les dones indígenes, abordant una temàtica de gran rellevància i actualitat. La participació de Rosa María Calaf, una de les reporteres més respectades i experimentades d'Espanya, afegeix un valor incalculable a la trobada.

Rosa María Calaf: Una veu autoritzada en el panorama internacional

Amb una trajectòria professional que abasta dècades i que l'ha portat a recórrer el món com a corresponsal de primera línia, Rosa María Calaf aportarà una perspectiva global sobre la situació de les dones indígenes. El seu coneixement profund de diverses cultures i realitats socials, fruit dels seus extensos viatges i experiències en terreny, li permet oferir una visió comparativa de les experiències de les dones indígenes en diferents contextos. Calaf ha tingut l'oportunitat d'entrevistar nombroses dones indígenes, coneixent de primera mà els desafiaments i lluites a les quals s'enfronten. Aquesta experiència atorga a les seves paraules una credibilitat única, que sens dubte enriquirà la discussió sobre la discriminació, la violència de gènere, l'accés a la terra i la defensa de les cultures indígenes.

Un enfocament en els drets humans

El compromís de Rosa María Calaf amb els drets humans ha estat una constant al llarg de la seva carrera. En aquest esdeveniment, s'espera que abordi aquests temes des d'una perspectiva que ressalti la importància de la protecció i promoció dels drets de les dones indígenes, un grup que sovint enfronta múltiples formes de discriminació.

Una oportunitat única per a la comunitat

Aquest esdeveniment no sols representa una oportunitat única per a escoltar una de les periodistes més influents del nostre temps, sinó també per a reflexionar sobre el paper i la situació de les dones indígenes en la societat actual. La capacitat de comunicació de Calaf, la seva habilitat per a transmetre informació complexa de manera clara i accessible, assegura que la seva xerrada serà de gran interès tant per a experts com per al públic en general.

Sobre Banyeres POP

Banyeres POP és una iniciativa cultural i altruista fundada per Manuel Rodríguez, amb l'objectiu de mostrar l'essència del seu poble Banyeres del Penedès i dels seus personatges a través de composicions musicals compostes per ell mateix i dedicada a promoure esdeveniments que fomentin el diàleg i la reflexió sobre temes d'interès social i cultural. Amb aquest esdeveniment, Banyeres POP reafirma el seu compromís de contribuir a la construcció d'una societat més conscient i solidària. L’esdeveniment ha comptat amb la col·laboració en la seva organització d’Amics de Josep Cañas. Agraïm la participació com a col·laboradors a Òmnium Cultural Baix Penedès, La Societat Nova i l’Institut d’Estudis Penedesencs.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!