VD |
15-04-2008 22:12
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Cada cop són més els instituts d’ensenyament secundari que aposten per potenciar entre els alumnes la figura dels joves mediadors per a gestionar conflictes de forma positiva i intervenir entre els seus companys quan sorgeix algun problema. Per això, i amb la finalitat d’intercanviar experiències i coneixements, s’ha organitzat aquesta iniciativa.
Els centres de secundària que hi han participat són: Andreu Nin (El Vendrell); Camí de Mar (Calafell); Alt Penedès (Vilafranca del Penedès); Les Marines (Castelldefels); Joaquim Mir i F.X Lluch i Rafecas (Vilanova i la Geltrú); i Alexandre Galí, Can Puig i Ribes II (Sant Pere de Ribes).
La jornada de treball s’ha iniciat amb una presentació a càrrec dels psicòleg i coordinador del Seminari de Mediació, Joaquim Puig i la xerrada inaugural a càrrec del Director del Programa “Convivència i Mediació Escolar” del Departament d’Educació de la Generalitat, Pere Led; i l’alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco. Posteriorment hi ha hagut una conferència a càrrec de Neus Ferrer, Psicopedagoga de l'IES Pere Vila de Barcelona, Formadora del Programa de "Convivència i Mediació Escolar" i Formadora del Departament d'Educació en Mediació Escolar. També al llarg del matí s’han programat tota una sèrie de tallers formatius per als assistents.
La trobada finalitzarà amb un dinar.
Al municipi, des de fa alguns anys, el Centre de Mediació Social de l’Ajuntament imparteix unes xerrades informatives i cursos de mediació als alumnes dels centres educatius perquè sàpiguen què és i per a què serveix la mediació. En ocasions, principalment als instituts, la tasca s’amplia amb la realització de cursos específics de formació per a aquells alumnes que volen ser mediadors, on aprenen les eines i les tècniques que podran utilitzar en els casos que se’ls hi presentin.
També a les escoles, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes porta a terme el programa “Civisme i Convivència” que consisteix en diversos tallers que tenen com a objectiu formar en la convivència i la tolerància, tot fomentant les relacions positives i la resolució pacífica de conflictes en el si de cada centre. Parteix del diagnòstic previ de la pròpia realitat escolar i planteja propostes d'actuació basades en experiències contrastades i bones pràctiques de convivència per tal de crear referents vàlids per a les escoles.
La regidora de Benestar Social i Sanitat, Maria Núria Mestre Bertran, considera que “des de l’ajuntament sempre hem apostat per la mediació. Per això recolzem i fomentem iniciatives com aquestes que creiem que són molt enriquidores per a tota la comunitat i especialment per als alumnes, doncs contribueixen a formar persones tolerants, respectuoses i cíviques, i que obtindran uns coneixements que de ben segur els hi serviran en les seves futures experiències d’una manera positiva i entenedora”.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!