VD |
01-03-2010 22:48
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Els representants polítics i tècnics de Joventut de Vilanova i la Geltrú i de la comarca del Garraf han presentat aquest cap de setmana el model d'Oficina Jove en una trobada sobre les polítiques de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Es tractava de la Trobada Nacional de la Xarxa d'Emancipació Juvenil i del Pla de Joventut de Catalunya 2010-2020, que va tenir lloc divendres i dissabte a Manresa.
L'Oficina Jove de Vilanova i la Geltrú té abast comarcal i es va posar en funcionament l'abril de l'any passat. L'Oficina va ser la tercera d'aquestes característiques a Catalunya en entrar en funcionament i la primera de la província de Barcelona. L'assessorament i l'orientació especialitzades, personalitzades i confidencials en àmbits com la informació, la salut, l'educació, el treball, l'habitatge o la mobilitat internacional, són les claus de l'equipament vilanoví.
Una pràctica de l'Oficina Jove Garraf que es va traslladar a l'auditori i que va ser ressaltada per part de la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya, és l'elaboració de forma conjunta entre tots els tècnics de la comarca i els responsables de l'Oficina Jove dels protocols de coordinació interna i externa (entre l'Oficina Jove i tots els serveis de joventut dels ajuntaments de la comarca) i el protocol de l'itinerari dels i les joves (d'atenció i derivació).
L'establiment d'aquestes eines metodològiques dóna un bon marc a seguir a tots aquells municipis i consells comarcals de la totalitat del territori català que ja tenen Oficina Jove i també a aquelles oficines que estan a punt d'entrar en funcionament. Aquests protocols van ser treballats, posteriorment, en sessions de grup amb la participació de més d'una trentena de municipis mitjans i grans de Catalunya.
El regidor de Joventut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Tomàs Àlvaro, i el conseller de Joventut del Consell Comarcal del Garraf, van participar en una sessió de treball per a càrrecs polítics amb participació de municipis de tot Catalunya, en la qual van traslladar l'experiència i la necessitat de promoure aquest tipus de serveis arreu del territori català i van destacar la importància d'anar abordant i ampliant a les ciutats els diferents recursos, serveis i equipaments que ajudin al jovent a exercir la seva plena ciutadania amb el màxim de qualitat i garanties. Dissabte la jornada de treball va girar entorn als eixos i continguts que quedaran recollits en el nou Pla de Joventut de Catalunya que tindrà vigència en els propers deu anys.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!