vd |
21-11-2002 19:12
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
1. Quan vas connectar-te per primer cop a Internet i amb quina freqüència et connectes actualment?
Primer cop: octubre del 94. Actualment l'utilitzo diàriament, des de casa, la feina, etc.
2. Et connectes per qüestions de treball o de lleure? Quines webs acostumes a visitar i que més t'agrada d'elles?
Bàsicament per motius de feina. Algun cop per interès propi de lleure, però en molt poques ocasions. Webs més visitades: les institucionals (Generalitat, Diputació, ajuntaments, caixes i bancs, etc.
3. Amb quina freqüència uses el correu electrònic, i quina importància té a nivell de treball i a nivell personal?
Avui ja no podria treballar ni relacionar-me sense el correu electrònic. La gestió de la bústia electrònica m'ocupa unes 2 o 3 hores diàries.
4. T'has connectat alguna vegada a un xat o a serveis de missatgeria instantània? Quina opinió en tens d'aquests grups i d'aquesta forma de comunicació?
Mai m'he connectat a un xat i no en conec les seves propietats.
5. Has realitzat alguna compra a través d'Internet? t'inspiren confiança els sistemes de comerç electrònic?
Mai no he comprat a través d'Internet. En sóc una mica reaci encara que si començo a utilitzar-ho, ho faria servir amb facilitat.
6. Com et sembla que està posicionada Vilanova i la seva comarca respecte Internet i la societat de la informació?
La comarca no ho sé. Però fa poc, el gerent de la UOC en una conferència en la que va revisar els webs vinculats amb VNG, va afirmar que es podia considerar que VNG tenia bones connexions i bona posició dins de la Xarxa.
7. Perdrem els nostres trets d'identitat enmig d'una Internet global, o Internet pot aportar un espai per a redescobrir el nostre entorn més proper?
Hi ha un risc de pèrdua d'identitat, certament. Però també incorpora uns avantatges que poden millorar la qualitat de la democràcia i el coneixement local. Tot depèn de l'ús i la forma com es promocioni Internet a nivell local i de les condicions d'accés dels ciutadans.
8. Et sembla que Internet pot resultar una eina substancial per incrementar i millorar el debat i la participació ciutadana?
Certament sí. Però també penso que això no passarà de forma espontània o automàtica. Cal intenció i iniciativa política i pública al respecte.
9. És important que s'universalitzi l'accés a Internet? Cal potenciar les mesures i actuals polítiques per a evitar la creixent "bretxa digital"?
Sí. De totes formes tard o d'hora serà així (la universalització).
10. Una mirada al futur: com veus l'evolució d'Internet en els propers anys?
Del que he dit es pot deduir: més implantat, ús més universal però també amb més confusió i complexitat d'ús si no hi ha una actuació decidida dels poders públics locals i nacionals. D'altra banda, penso que els àmbits del lleure i del coneixement, com el comercial, guanyaran en importància dins la xarxa.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!