Per segon any consecutiu

L'escola Vedruna El Carme, Premi al millor projecte científic de Robòtica First Lego League

Des de l’escola estan molt satisfets del fet que gairebé una quarta part dels alumnes d'ESO, de manera voluntària, s’han inscrit al programa extraescolar de robòtica educativa

Ajt Sant Sadurní d'Anoia. L'escola Vedruna El Carme, Premi al millor projecte científic de Robòtica First Lego League

Ajt Sant Sadurní d'Anoia. L'escola Vedruna El Carme, Premi al millor projecte científic de Robòtica First Lego League

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Desprès de valorar molt positivament l'experiència educativa del curs passat, en què el grup REC Robòtica El Carme va quedar entre els deu millors projectes dels gairebé 500 presentats a nivell mundial, avaluats per un comitè d'experts,  l'escola El Carme va presentar-se enguany al concurs de la First Lego League 2014. Hi prenien part dos equips, l'equip REC (format per 11 alumnes de 2n a 4t d'ESO) i el REC Junior (de 10 alumnes de 1r d'ESO de l'escola), que enguany s'ha emportat el premi amb un projecte anomenat 'Embornet', un invent per evitar l'embussament d'embornals.

Des de l’escola estan molt satisfets del fet que gairebé una quarta part dels alumnes d'ESO, de manera voluntària, s’han inscrit al programa extraescolar de robòtica educativa. Enguany, a part del grup REC, format per 11 alumes de 2n a 4t d'ESO (Marcel Urpí, Meritxell Puig, Xènia Ollé, Esther Llàcer, Miquel Girart, Irina Espinet, Pau Batlle, Guillem Tena, Helena Mateu, Oriol Company i Teresa Roig), també s'ha format un segon grup, REC Juniors, amb 10 alumnes de 1er d'ESO (Alba Amat, Jordi Badia, Ricard Caellas, Marçal Estruch, Marc Florido, Martina Milà, Marta LLàcer, Gràcia Mas, Joan Rubio i Pol Tombas). Aquests dos grups són coordinats pels monitors Joan Espinet i Sergi Urpí, juntament amb la professora de l’escola Montserrat Vilella.

La FLL és una competició en què hi participen més de 200.000 joves de 10 a 16 anys, de 60 països de tot el món. A Catalunya es fan competicions a Vic, Lleida, Girona, Barcelona i Reus. Els dos equips d’El Carme van participar el  passat dissabte 8 de febrer a Reus, juntament amb 18 equips més. Cada la competició gira entorn un tema, que en aquesta ocasió ha estat "La força de la natura". Cada grup havia de preparar un projecte científic per solucionar o prevenir algun desastre natural, una programació dels robots per assolir unes missions determinades i, finalment, presentar una reflexió sobre els valors del treball en equip.

El projecte científic del grup REC era el disseny d'un 'Refugi Anti Focs' (RAF), una tenda ignífuga inflable per a sis persones que conté un localitzador i un sistema d'aigua i oxigen.
El grup REC Juniors va dissenyar un sistema per evitar l'embussament dels embornals: l'"Embornet".  Es tracta d’un model amb uns filtres que permeten separar i recollir fulles i escombraries que entren dins l'embornal, evitant el seu embussament en cas de pluges intenses. L''Embornet' va ser premiat com el millor projecte científic de la FLL de Reus. Després d'aquest èxit, han decidit presentar-lo a un nou concurs als Estats Units, on competirà amb els millors projectes científics presentats durant els tornejos de la FLL a tot el món.

L'Ajuntament de Sant Sadurní felicita tots els nois i noies que han dedicat una part important del seu temps lliure a ser emprenedors, créixer, pensar, programar, col·laborar en l’equip, resoldre problemes, assumir responsabilitats, treballar amb una data límit, ser exigents, passar nervis i somiar, així com els responsables i monitors que els acompanyen en aquesta empresa.

La feina feta pel REC i el REC juniors es podrà veure a l'escola d’El Carme el diumenge 23 de febrer, durant la jornada de portes obertes. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local