D'oliabio

Les escoles de l'Alt Penedès reciclen 5.301 litres d'oli durant aquest curs

Actualment participen en el projecte una vintena d’escoles de l’Alt Penedès i l’Anoia, i de cara al curs que ve ja han confirmat la seva adhesió una desena d’escoles més

EIX. Les escoles de l’Alt Penedès reciclen 5.301 litres d’oli durant aquest curs

EIX. Les escoles de l’Alt Penedès reciclen 5.301 litres d’oli durant aquest curs

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El projecte 'D'oliabio”, que impulsa la cooperativa d’inserció social i laboral Nou Verd, ha recollit durant el darrer any 5.301 litres d’oli usat a una quinzena d’escoles de l’Alt Penedès.

Aquest oli ha permès generar 4.240,80 litres de biodièsel i ha suposat un estalvi en emissions de CO2 de 6.944,31 quilos. A més, amb aquesta recollida s’han pogut estalviar 12.987,45 euros en depuració d’aigua. Es calcula que per cada litre d’oli que s’aboca a l’aigüera, es contaminen mil litres d’aigua. Per tant, segons aquestes xifres, s’ha evitat la contaminació de 5.301.000 litres d’aigua.

En total, aquest curs 2013/14 han participat en el projecte més de 3.500 famílies procedents d’una vintena d’escoles de les comarques de l’Alt Penedès i l’Anoia. Aquest curs s’hi han incorporat dotze escoles i de cara al curs vinent ja han confirmat la seva adhesió una desena d’escoles més de l’Alt Penedès, fet que demostra l’acceptació del projecte per part de l’àmbit educatiu i dels ajuntaments de la comarca. A més, l’ampliació del projecte també permet incidir en l’educació ambiental de les escoles i les famílies, evitar la contaminació de les xarxes d’aigües, possibilitar la reutilització d’un residu com a font d'energia renovable i donar feina a persones amb discapacitat al centre de treball especial Nou Verd.

Els aproximadament 4.500 alumnes que participen en aquest projecte de recollida d’oli usat reben un dipòsit de plàstic, que s’emporten a casa, i el retornen un cop l’han omplert amb les restes d’oli vegetal usat en els seus domicilis. Un cop retornat, se’ls facilita un pot net per repetir el procés. Els treballadors de Nou Verd són els encarregats de gestionar-ne la recollida i el procés de reciclatge per transformar l’oli usat en biodièsel com a combustible de transport.
 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local