Redacció |
Sant Sadurní d'Anoia
27-07-2023 10:38
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Sant Sadurní va assolir al 2022 una xifra de reciclatge del 70,21%, segons les dades anuals que publica l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), que suposen una recuperació en els resultats de la recollida selectiva al municipi després d’una caiguda sostinguda en els darrers anys i que al 2021 havia assolit el seu mínim històric, un 66,31%, des de la implantació del sistema porta a porta al municipi, al 2005.
Aquests resultats suposen la recuperació de gairebé quatre punts en relació a l’any anterior, tot i que es manté com el segon registre més baix de la sèrie des que es va iniciar la recollida porta a porta a la vila.
La implantació dels cubells amb xip en el nou servei de recollida domèstica i als comerços, a partir del juny del 2022, sembla haver contribuït significativament a revertir la tendència negativa dels darrers anys i consolidar la seva posició com un dels municipis de la comarca amb millors índexs de recollida selectiva, molt per sobre de la mitjana comarcal (44,94%) i catalana (45,33%).
Cal contextualitzar també aquestes dades tenint en compte la incidència de la vaga, durant més de 40 dies entre els mesos d’octubre i novembre, en el servei de recollida porta a porta i que va afectar Sant Sadurní i quatre municipis més de la comarca. L’impacte d’aquest episodi en els resultats es podria xifrar entre un 5 i un 8% menys en l’índex de recollida selectiva.
En aquest sentit, la mitjana a Sant Sadurní de generació de residus diari per habitant es va situar al 2022 en 0,95 quilos, i una mitjana anual de gairebé 345,5 quilos per habitant. A tenir en compte que l’any passat la xifra total registrada de residus municipals recollits al municipi va ser de 4.443 tones, 689 menys que al 2021.
L'Ajuntament de Sant Sadurní agraeix la col·laboració i sensibilització ciutadana i anima els veïns i veïnes a seguir avançant en una millor gestió dels residus municipals, fomentant la separació, reducció, recuperació i reutilització.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!