Sequera

Vilanova reclama a la Generalitat inversions per millorar les infraestructures de l'aigua

Juan Luis Ruiz: 'Estem llançant molta aigua al mar des de la depuradora. Demanem a l'ACA suport per tractar aquesta aigua i recuperar-la per usos com la neteja i el reg'

Vilanova reclama a la Generalitat inversions per millorar les infraestructures de l'aigua. Ajuntament de Vilanova

Vilanova reclama a la Generalitat inversions per millorar les infraestructures de l'aigua. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Vilanova i la Geltrú s'adapta a la situació d'emergència per sequera, decretada per la Generalitat de Catalunya i demana a ciutadania i empreses que respectin les restriccions i prohibicions decretades. "L'Ajuntament i la Companyia d'Aigües treballem des de fa temps en actuacions a curt i mitjà termini, sempre sota les directrius de l'Agència Catalana de l'Aigua, ACA, que és qui fa la gestió dels recursos hídrics" explica el regidor de Serveis Urbans, Gerard Llobet, "hem previst activar recursos disponibles, noves inversions, impulsar canvis normatius, i també continuar treballant per renovar la xarxa de distribució en diversos punts” afirma, però també reclama inversions a la resta d'administracions per minimitzar les afectacions.

En el mateix sentit es va expressar l'alcalde de VNG, Juan Luis Ruiz, ahir a l'audiència pública, demanant suport per regenerar les aigües residuals i reutilitzar-les i per poder connectar amb la futura dessalinitzadora de Cubelles-Cunit. "Estem llançant molta aigua al mar des de la depuradora" va dir l'alcalde, "demanem a l'ACA suport per tractar aquesta aigua i recuperar-la per usos com la neteja i el reg".

L'Ajuntament incrementarà també les accions de sensibilització, amb crides a l'ús racional de l'aigua en instal·lacions i edificis públics. "Per combatre la sequera, necessitem la col·laboració de tothom" diu Juan Luis Ruiz, "encara que la ciutat estigui per sota del consum de 200 litres per persona i dia, és insuficient davant del repte que tenim els pròxims mesos". La nova normativa que entra avui en vigor estableix el consum màxim per habitant i dia en 200 litres. A VNG, segons les últimes dades de l'ACA el consum és de 190 litres, 10 litres per sota del màxim.

Gerard Llobet recorda que les noves restriccions impactaran a totes les ciutats, "també a la nostra, ja ho hem vist amb qüestions com les restriccions a la neteja i jardineria". Tant el regidor com l'alcalde fan una crida a la ciutadania i les empreses "a continuar fent un ús racional i estalvi de l'aigua, perquè en aquesta fase entrem en majors restriccions i controls de l'ús que es fa de l'aigua, aplicant la normativa en els casos d'incompliment". En aquest sentit VNG està modificant el reglament existent per tal de poder sancionar amb més facilitats els incompliments de les restriccions en cas de sequera.

En escenari d'emergència, decretat amb data 1 de febrer per la Generalitat de Catalunya, es prohibeix, per exemple, regar zones verdes i jardins públics i privats, i netejar amb aigua potable carrers, clavegueram, paviments i façanes públiques o particulars. També prohibeix netejar vehicles amb aigua (excepte establiments de neteja de vehicles amb recirculació d'aigua), omplir o reomplir fonts ornamentals i llacs artificials i piscines públiques i privades (excepte amb aigua de mar, sense connectar a l'aigua potable ni al clavegueram). Tampoc es poden fer servir dutxes i rentapeus a les platges ni eliminar pols en l'aire utilitzant aigua.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local