VD |
22-03-2011 19:44
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
“L’ideal és fer la reconstrucció sempre que es pugui en el mateix moment en què s’intervé a la pacient del tumor”, explica el Dr. Carreño. Això és perquè, a banda de reduir el nombre d’intervencions, proves i ingressos, s’evita el gran impacte emocional que suposa per algunes dones l’extirpació d’un pit.
El càncer de mama i la pràctica de la mastectomia
El càncer de mama és el més freqüent entre les dones i actualment la supervivència als cinc anys se situa entorn el 80%. Fins l’any 1975, a totes les dones que patien càncer de mama se’ls hi extreia el tumor i se’ls hi practicava una mastectomia i una limfadectomia. L’aparició de la radioteràpia (1975) i de noves tècniques com la del gangli sentinella (2000) han permès reduir notablement les extirpacions de pit i ganglis en els tumors de mama, que han passat del 100% a un 25%.
La reconstrucció de la mama no va dirigida al tractament de la malaltia, sinó a restablir els efectes de la cirurgia en els casos en què s’ha practicat una mastectomia. Aquesta intervenció és poc freqüent en hospitals comarcals, i ha estat possible al CSG gràcies a la participació del Dr. Carreño, que a partir d’ara col·laborarà estretament amb la Unitat de Mama per intervenir casos seleccionats pel Comitè de Tumors del CSG. La Unitat de Mama del CSG va ser la primera unitat d’aquest tipus reconeguda per la Societat Espanyola de Senologia l’any 1998, juntament amb l’Institut Dexeus, la Clínica Universidad de Navarra i l’Instituto Oncológico de San Sebastián.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!