Reurbanització

Sant Pere de Ribes finalitza l’arranjament de 3.500 m2 de vials i carrers de Can Lloses

Les obres, per facilitar la mobilitat i accés a diferents sectors del veïnat, van començar el 20 de maig i acabaran la setmana vinent

Sant Pere de Ribes finalitza l’arranjament de 3.500 m2 de vials i carrers de Can Lloses. Ajt Sant Pere de Ribes

Sant Pere de Ribes finalitza l’arranjament de 3.500 m2 de vials i carrers de Can Lloses. Ajt Sant Pere de Ribes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un total de 3.500 m2 de vials i carrers de Can Lloses són els que s’hauran arranjat per facilitar la mobilitat dels veïns i veïnes de la urbanització gràcies al darrer conjunt d’actuacions que l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes hi està portant a terme fins a mitjan juliol. Les obres, que es van iniciar el passat 20 de maig, s’han executat en 4 fases als carrers de Curta i Montnegre; Montpeó, Jafra i Gavarres; avinguda de les Portes i Santa Fe, d’acord amb un procés previ de deliberació amb l’associació veïnal de la urbanització. El seu cost és de gairebé 49.000 euros.

El regidor d’Urbanisme i urbanitzacions, Fran Perona, ha explicat que a més de treballar en el desenvolupament de la urbanització “estem fent, des de fa quatre  anys, accions per temes de seguretat, accessibilitat i salubritat”. En aquest cas “ens hem centrat en millorar accessos de carrers i trams on tenim constància que hi viuen persones amb mobilitat reduïda, però anem fent i prioritzant, juntament amb l’associació de veïns, les accions que són més beneficioses pels veïns i veïnes”.

Bàsicament les obres que s’hi han fet són de reparació de diversos trams de calçada dins del veïnat i la pavimentació de carrers. A causa de l’heterogeneïtat dels paviments existents pel que fa a les característiques i estat de conservació, s’han definit diferents modalitats d’actuació: enrasar i compactar o bé pavimentar amb formigó. 

La primera fase va tenir per objecte els carrers Curta i Montnegre, en trams que constitueixen la principal via d’accés a un sector important de la urbanització. Aquest indret va ser objecte d’una actuació global l’any 2017 però no va obtenir els resultats esperats i va patir un procés accelerat de degradació a causa de l’acumulació d’aigua i de les característiques del terreny argilós que provoca l’estovament del subsòl. Ara s’ha pavimentat amb 12 cm de formigó el carrer de Montnegre, i es preveu repetir la mateixa solució al carrer Curta.

En segon lloc s’han efectuat els treballs de pavimentació al carrer Montpeó, que fins ara no en tenia i, uns dies més tard els del carrer Curta i a l’avinguda de les Portes, on s’ha millorat l’accessibilitat.

La fase que s’està acabant ara abasta els carrers Jafra, Gavarres i Montpeó i consisteix a reparar, formigonar i enrasar el paviment existent, ja que aquesta zona presentava punts amb forats que impedien la circulació. La darrera actuació serà d’accessibilitat al carrer de Santa Fe la setmana vinent.

Aquestes són algunes de les mesures temporals per a la millora dels camins a Can Lloses – Can Marcer donada la situació actual de regularització en la qual es troba la urbanització. Anteriorment el 2017 es van dur a terme treballs de reparació d’altres ferms de carrers en mal estat, com els carrers Montblanc i Mercè de la Penya.

L’alcaldessa del municipi, Abigail Garrido, ha manifestat que “estem compromesos amb les urbanitzacions, i en aquest cas concret de Can Lloses s’ha de fer tot el procés de legalització. Sabem que des de molts anys enrere s’està treballant i encara no tenim la solució definitiva que crec que no tardarem massa a poder tenir la proposta per urbanitzar-la definitivament, però mentrestant els veïns i veïnes han de poder accedir també amb certa facilitat a les seves cases”. En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme i Urbanitzacions, Fran Perona, ha avançat que tenen previst tornar-se a reunir aviat amb la Comissió d’Urbanisme per tirar endavant la urbanització definitiva de Can Lloses.

Pel que fa a altres urbanitzacions, l’alcaldessa ha comentat que des de l’Ajuntament “estem treballant també en el manteniment i la conservació d’aquelles que hem recepcionat en els últims anys i també en la previsió de la legalització de les següents urbanitzacions”. “És en aquest punt que demanem novament a la Generalitat de Catalunya que inclogui els ajuts necessaris, no només tècnics sinó també econòmics, per tal que les urbanitzacions tinguin una sortida”, ha afegit. Segons Garrido, aquestes línies de subvencions es van suspendre uns anys enrere i per això “demanem que es tinguin en compte i es pensi en aquests àmbits de població, doncs és molt necessari un impuls i dotar als ajuntaments dels recursos per poder fer-ne front”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local