Acord entre l’Ajuntament de Vilafranca i la Mancomunitat per a la plantació d’arbrat al camí de la Pedrera. Ajuntament de Vilafranca
Redacció |
Vilafranca del Penedès
18-02-2020 09:28
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L’Ajuntament de Vilafranca i la Mancomunitat Penedès-Garraf han subscrit un conveni de col·laboració per a la plantació de diversos arbres al camí de la Pedrera, en el límit entre aquest camí i la parcel·la on s’ubica la planta de selecció. S’hi ha plantat un total de 30 arbres (plàtans, pins i alzines) i, un cop aquests arbres hagin arrelat, es preveu una segona fase de plantació amb 30 arbres més. Amb aquest conveni la Mancomunitat facilita el reg de l’arbrat plantat, per garantir el seu desenvolupament i supervivència. D’aquesta manera també s’evita la utilització de camions de reg i les emissions corresponents.
El camí de la Pedrera és un camí molt utilitzat per anar passejant des de Vilafranca a la zona natural de la Muntanyeta de Moja, i per aquest motiu s’ha volgut integrar la infraestructura existent en el paisatge, millorant la visió de l’entorn i fent més amable el recorregut.
L’actuació forma part del projecte Camins amb arbres que des de fa quatre anys tira endavant l’Ajuntament de Vilafranca amb el suport de diversos programes d’ocupació subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya, i a través del qual ja s’han plantat gairebé 1.000 arbres.
Aquest projecte vol fomentar la presència d’arbres autòctons en els límits dels camins, perquè s’entén que d’aquesta manera s’acompleixen diferents objectius. D’entrada, es millora el paisatge i el confort de les persones que hi passegen, ja que el fet de dotar-los de més ombra, els converteix en practicables durant els mesos més calorosos. D’altra banda, la presència d’arbres i vegetació als marges dels camins afavoreix la biodiversitat i la connectivitat ecològica i són refugi de fauna útil per a la lluita integrada i el cultiu ecològic a la vinya. Per últim, i en el marc de l’actual crisi climàtica, és també una manera de contribuir, a nivell municipal, a la mitigació de l’efecte hivernacle, ja que la plantació d’arbrat representa una contribució neta a la reducció de la petjada de CO2 del municipi.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!