VD |
26-01-2007 00:55
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Tanmateix sha constituït aquest matí el Consell General de lAgència, lòrgan de govern de lens on estan representades les diferents administracions i entitats empresarials implicades en el projecte.
LAgència ha estat impulsada per lÀrea de Promoció Econòmica de lAjuntament i té la missió de donar suport als diferents sectors econòmics que conformen la marca Sitges.
Lagència promourà aliances estratègiques amb sectors molt diversos com Lhosteleria, al voltat del 55% de la oferta correspon a establiments de 4 o 5 estrelles; La cultura, per reforçar el coneixement a lexterior dactivitats com el festival de cinema o el Carnestoltes; La gastronomia, per fomentar una restauració amb identitat pròpia i distintiva; Lorganització de congressos i reunions, especialment per compensar les èpoques vall; El shopping, distintiu per lalt nivell del seu petit comerç. Daquesta manera, es vol aconseguir el posicionament de la vila de Sitges com un referent de turisme de qualitat i dexcel·lència en tota la seva oferta de serveis.
Lany 2005 lAjuntament de Sitges, com a part del plan de desenvolupament de la vila, posa en marxa el Projecte Ciutat establint aliances estratègiques amb la Fundación Metrópoli i la Asociación Mundial de Urbanistas (AIU-Isocarp). La seva finalitat es assegurar el creixement de Sitges en sintonia amb els desitjos dels ciutadans, i els objectius del sector econòmic, convertint-la en una referència a nivell mundial pel turisme de qualitat.
Es planteja, doncs, la necessitat de fer un salt qualitatiu en els serveis i productes que sofereixen. Es fa patent que aquest canvi només es produirà si administracions i sector privat actuen de manera coordinada. Es per aquest motiu que es decideix crear un ens que planifiqui la oferta exterior de Sitges i que representi als sectors a través de marques turístiques ben definides: gastronomia, cultura, congressos, etc. Per donar resposta a aquesta necessitat, es crea lAgència de Promoció Turisme de Sitges.
En el pla estratègic del nou ens, destaca com a principal objectiu reposicionar la marca Sitges en els sectors econòmics i turístics. Paral·lelament es promocionarà la seva presència en els mercats nacionals i especialment en els internacionals.
Aquesta promoció integrarà als actors econòmics del municipi però també els del seu entorn. Així, sestabliran col·laboracions amb administracions de làmbit del Garraf/Penedès, es valoraran possibles sinèrgies que es derivin de la proximitat amb Barcelona, i també es participarà en les iniciatives dorganismes com Turisme de Catalunya i Turespaña.
A banda, el pla de Marketing Operatiu 2007 preveu accions de promoció a través del Sitges Convention Bureau. Destaquen la participació en fires i salons especialitzats, organització de fam trips i workshops, i presència activa en associacions internacionals del sector dels congressos i reunions, entre daltres. Juntament amb les accions de marketing, es posarà en marxa una campanya de comunicació tant en el camp de la difusió en mitjans de comunicació i guies de viatges, com amb una campanya de publicitat amb els seus corresponents eslògan i imatge.
Per altra banda, Turisme de Sitges augmentarà la participació dels diferents sectors econòmics mitjançant els anomenats Clubs de Producte. Aquests clubs comptaran amb les seves pròpies activitats i es crearan en funció dels actius que es vulguin promocionar en cada moment. Així, aquests any es crearan clubs de producte de Comerç, Gastronomia, Turisme Actiu i Platges, entre daltres. A més
a més, es potenciaran instruments ja existents com la central de reserves hoteleres.
Creada per làrea de Promoció Econòmica de lAjuntament, LAgència de Promoció Turisme de Sitges és una Entitat Pública Empresarial Local (EPEL), un model de personalitat jurídica diferenciat, amb patrimoni especial i autonomia de gestió. A banda del propi consistori, Turisme de Sitges compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i gremis i associacions empresarials del municipi.
El principal òrgan de govern és el Consell General, que consta duna branca on està representat el sector públic (Ajuntament de Sitges, Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona) i una segona branca amb els representants del sector privat (Cambra de Comerç de Barcelona, Gremi dHosteleria i Restauració, Federació de Comerciants, Gremi de la Construcció, sector del Turisme de Negocis, i Foment del Turisme).
Els membres del Consell General de Turisme de Sitges són:
Joan Carles Vilalta - Director General de Turisme Generalitat
Esteve Terrades - Diputat delegat en matèria de Turisme de la Diputació de Barcelona
Miquel Valls - President de la Cambra de Comerç de Barcelona
Jordi Baijet - Alcalde de Sitges
Montse Arnau - Directora de l'Àrea de Promoció Econòmica de lAjuntament de Sitges
Isidre Martí - Secretari General de l'Ajuntament de Sitges
Enrique Fuertes - representant de la FECES
Joan Anton Matas - President del Gremi d'Hostaleria
Francisco Jiménez - Director de l'Hotel Dolce Sitges (en representació del Turisme de Negocis)
Antoni Rafecas - President del Club de Tast (en representació del Sector de la Restauració)
Llorenç Reixach - representant del Gremi de Constructors
Jordi Gargallo - Vice-President del Foment del Turisme
Àngels Parés - representant del Grup Polític Municipal de ERC
Carmen Prat - representant del Grup Polític Municipal de Entesa
Lluís Marcé - representat del Grup Polític Municipal Nou Horitzó
Ferran-Ignasi Llombart - representant del Grup Polític Municipal del Partit Popular
Vinyet Lluís - representant del Grup Polític Municipal de CDC
Joaquim Millán - representant del Grup Polític Municipal de UDC
Andreu Bosch - representant del Grup Polític Municipal de AxS
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!