Raventós Codorníu incrementa les vendes prop d'un 20% respecte l'època pre-covid. ACN
ACN/ Gemma Sánchez |
Sant Sadurní d'Anoia
28-10-2021 05:06
Les vendes del grup Raventós Codorníu estan creixent els darrers mesos "entre un 10 i un 20%" respecte el 2019, abans de l'esclat de la covid. El conseller delegat de la companyia cavista, Sergio Fuster, ha assegurat aquest dijous que el grup està recollint els fruits de l'aposta feta per créixer comercialment, alhora que ha destacat l'efecte de la reactivació del consum a l'hostaleria i a nivell social. "Estem millor que abans de la pandèmia", ha recalcat, i ha precisat que les vendes estan creixent "entre un 30 i un 40%" si es compara amb l'anòmal 2020. Fuster ho ha detallat coincidint amb la presentació del pla de transició ecològica de la companyia, amb què es proposa elaborar més de la meitat del cava amb raïm orgànic l'any 2024.
Fuster ha assegurat que hi ha hagut un increment de demanda generalitzat a totes les marques del grup, tant a l'estat espanyol com pel que fa a exportacions. Segons ha detallat, la companyia va tenir un inici d'any "molt bo" en les comandes entre gener i juny, mesos en què algunes marques i mercats van arribar al mateix nivell que el 2020. Durant la segona meitat de l'any, ha celebrat que les vendes han anat a més, superant les xifres d'abans de la covid, sense entrar en més detall. Només ha assenyalat que estan "entre un 10 i un 20%" per sobre del 2019.
Preguntat per si això és atribuïble al temor d'alguns distribuïdors a quedar-se sense estoc –com assenyalava el president de la patronal AECAVA en una entrevista a l'ACN-, Fuster ha negat aquest extrem. Ho ha atribuït, principalment, a l'aposta de la firma per reforçar la comercialització i al retrocés de la incidència de la covid, "que permet a tothom fer coses que l'últim any no podia". En aquest sentit, ha augurat que la companyia és a les portes d'una campanya de Nadal que "serà molt bona".
Expansió de l'agricultura ecològica
Raventós Codorníu ha presentat aquest dijous a la premsa el seu nou pla de transició ecològica, pensat per a "un creixement empresarial sostenible amb les finances i el planeta". Un dels màxims propòsits que s'ha fet la companyia és aconseguir que la marca insígnia, Codorníu, sigui 100% ecològica l'any 2024. Fuster ha recordat que els caves Codorníu representen més de la meitat de la producció del grup, i ha destacat que altres marques pròpies com Parxet, Titiana i Raimat ja basen tota l'elaboració en agricultura ecològica.
Mentrestant, estan en procés de transició les vinyes de Mont-Ferrant, Raventós d'Alella, Scala Dei, Poblet, Portal del Montsant, Legaris i Bodegas Bilbaínas. Segons Fuster, l'aspiració del grup és estendre al màxim l'agricultura ecològica però sense que aquesta arribi a ser l'únic mètode de cultiu. "Anirem augmentant progressivament per a què el 2024 predomini el conreu orgànic, però potser mai arriba a estendre's al 100% a totes les marques perquè hi ha segments de negoci que no ho requereixen", ha precisat.
Fuster ha recordat que la gestió ecològica comporta tractar la vinya sense fungicides, pesticides ni herbicides químics, de manera que s'utilitzen només adobs naturals. Actualment, segons dades exposades per l'empresa, Raventós Codorníu té 3.570 hectàrees de vinya ecològica –certificada i en procés de conversió-, sent una de les empreses amb més superfície "al món i a l'estat espanyol". Durant l'últim any, la firma ha venut 5 milions d'ampolles de cava ecològic.
En aquest sentit, Fuster ha assegurat que s'ha proposat arribar al 2025 "sent l'empresa global de vins sostenibles amb major creixement" . "Al llarg de cinc segles d'història hem treballat sempre amb el propòsit de donar valor a la terra, fet que inevitablement passa per reivindicar la vinya orgànica", ha afegit, tot comparant la implantació d'aquest cultiu amb l'expansió que està tenint el cotxe elèctric arreu: "Sens dubte, l'agricultura ecològica ha vingut per quedar-se". És part del futur del planeta".
Al seu torn, el director de Cellers i Operacions de Raventós Codorníu, Diego Pinilla, ha situat el grup com a "líder" en la transició ecològica de la vinya al món. Ha recordat que la companyia "fa deu anys" que treballa en el pla presentat ara "per donar resposta a consumidors cada cop més exigents i compromesos amb els productes de la terra". Pinilla ha defensat la transició de la vinya "per poder millorar tot l'entorn d'influència dels camps i generar un ecosistema més sostenible".
Tant Pinilla com Fuster han recalcat que l'agricultura ecològica "és molt més exigent" que el conreu tradicional. "A vegades t'hi jugues la collita", han avisat, alhora que han assegurat que ho compensa "un indubtable increment de la qualitat". Segons els responsables de la companyia, l'aposta pel cultiu orgànic està suposant un increment de despeses en el preu de compra del raïm –a 0,44 euros/kilo vers els 0,32 del raïm convencional-, però han garantit que no preveuen repercutir-ho al preu de les ampolles.
2030, més energia verda
A banda d'alliberar totes les vinyes de l'ús de pesticides, Raventós Codorníu ha anunciat altres propòsits mediambientals des d'ara fins el 2030 per complir diversos dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. En aquesta línia, la companyia preveu que d'aquí a nou anys produirà, com a mínim, el 50% de l'energia que consumeix. Actualment, l'autoproducció representa el 10% del consum, a través de tres plaques fotovoltaiques i una instal·lació per la crema de biomassa.
També per al 2030, la intenció és renovar tota la flota de vehicles d'empresa per a què siguin elèctrics o híbrids, motiu pel qual instal·larà carregadors als cellers i oficines. Més a curt termini, l'any que ve Codorníu preveu que tota la compra d'electricitat a Espanya sigui de fonts d'energies renovables, mentre que el 2023 instaurarà un nou sistema de tractament de les aigües residuals. En paral·lel, estudia reduir l'ús de cartró i definir un nou model d'ampolla de que pesi menys.
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara!