La Festa de Xató de Vilafranca fa 25 anys en plena forma
Per motivar la canalla per la cuina i pel consum del xató es van organitzar dos tallers d’elaboració de xató amb un total de 80 participants
- Redacció |
- 13-03-2023
Per motivar la canalla per la cuina i pel consum del xató es van organitzar dos tallers d’elaboració de xató amb un total de 80 participants
El Mercat de Mar acull la Festa del Xató, un esdeveniment gatronòmic que promociona el plat més típic de la ciutat i reivindica productes de proximitat
El mestre xatonaire vilafranquí Manel Vázquez, participant a Masterchef Júnior de TVE participarà de la proposta infantil que substitueix els tallers de xató
Acord per ajornar l'esdeveniment fins que l'obertura de restaurants i la mobilitat entre poblacions ho faci viable
Pere Regull: “El xató és un plat característic que ens dona personalitat, ADN Penedès. Ens promociona a Catalunya i al món”
En total se serviran unes 2.100 racions de xató de les diferents varietats, en les carpes que se situaran a la rambla
Hi ha previstos dos tallers infantils per aprendre a fer xató, un a les 11 i un altre a les 12h
Obertes les inscripcions al Concurs Nacional del Xató Pere Tàpias
Maria del Mar Aguilar venç a la categoria adulta i Marina Guarch s'imposa a la infantil
La coincidència de dates ha estat un malentès: Ni les AMPA’s es van oposar a la celebració de la Xatonada ni l’Associació d’Hostaleria i Comerç es va negar a que les comparses
Durant tot el matí hi haurà a la rambla de Sant Francesc jocs gegants per a tota la família, el Mercat d’Artesania, Brocanters i Pintura i una trobada de motos Harley-Davidson
La il·lustradora Glòria Fort i el periodista Jordi Eroles son investits Xatonaires d'Honor
Regull: 'El vi, la cultura tradicional, la vinya, el cava són la nostra diferència. Vilafranca no es pot permetre ser un més'
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local