Parlen els gurus
Una cosa és coure un producte i un altre diferent, fer-lo aparentment comestible
- Francesc Murgadas |
- 21-02-2020
Una cosa és coure un producte i un altre diferent, fer-lo aparentment comestible
Si llegir ronyons, fetge, cor, turmes, cervell, melsa, morro, peus, tripa o coradella no us ha aturat, anem bé. Perquè vol dir que, tot i les campanyes de silenci que han patit els nostres "menuts", encara no els heu oblidat
És un restaurant? En el sentit tradicional, naturalment, no. Però el cert és que, els migdies, quan és hora de dinar, les taules s'omplen i la gent hi torna
Curiosament, les dues paraules són quasi iguals. La primera provinent del món de l'ecologia i la segona del culinari. I ambdues amb més coses en comú de les que sembla
No fa massa anys, ens posàvem les mans al cap quan llegíem que els nens dibuixaven els pollastres ja rostits. Avui, probablement ja dibuixin nuggets
Cal evitar el malbaratament dels recursos. Sobretot els escassos i de vida curta. Una forma de fer-ho és no deixant que arribi a l’abocador tot allò que encara pot ser útil. I per això, potser cal buscar la manera de fer un Gran Recapte cada dia de l’any
Com cada any, han arribat el vi novell i la Guia Michelin dels estats espanyol i portuguès. Amb uns resultats relativament decebedors per Catalunya i amb la sensació que tot plegat està ficat en un cercle viciós
El menjar sembla haver-se convertit en l'ase dels cops a la que només troben inconvenients, defectes, sospites i crítiques
Fora dels espàrrecs de marge i cargols, algú encara cull bledes salvatges, borraina o gínjols?
Amb la tardor, arriba el moment de recuperar els rituals del món de la gastronomia. Ja hem començat a saber com queda enguany la borsa de les guies Michelin
Pensant en els pagesos dedicats al vi, especialment els del meu Penedès on la situació comença a ser crítica per molts. Aneu a la fruiteria i comproveu el preu a què es paga aquest raïm de taula sense llavors
Als humans, res ens molesta tant com la monotonia. I la nevera sol ser una capsa de sorpreses on trobem aquells alvocats comprats fa dies per fer aquell plat que no va anar a taula o el parell de tomàquets sobrers del darrer sofregit. I cal donar-hi sortida
En definitiva, allunyar-nos del "pa de cada dia".
L'ofensiva està en marxa. El canvi climàtic ja té un cap de turc. La carn
Deixem que facin de tant en tant un plat. Que aportin la seva creativitat també a la cuina. I, sobretot, que ho facin els nens i les nenes
Fa poc, vaig llegir que els "gastrocientifics" estaven entusiasmats amb la transformació de les proteïnes d'insecte en proteïnes alimentàries. I avui acabo de llegir que una empresa ha presentat Solein, que qualifica com la proteïna del futur.
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local