Ple municipal

Sant Sadurní vol revitalitzar el nucli urbà ampliant els usos de locals i baixos i fomentant l'activitat vitivinícola

El ple de desembre va presentar també el projecte tècnic de remodelació d´una part del parc de la Rambla

Sant Sadurní vol revitalitzar el nucli urbà ampliant els usos de locals i baixos i fomentant l'activitat vitivinícola. Ajt Sant Sadurní d'Anoia

Sant Sadurní vol revitalitzar el nucli urbà ampliant els usos de locals i baixos i fomentant l'activitat vitivinícola. Ajt Sant Sadurní d'Anoia

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Ajuntament de Sant Sadurní va tancar aquest dimarts el calendari de plens municipals amb una sessió avançada al que és habitual - darrer dimarts de cada mes - com a conseqüència de les festes de Nadal i que va presentar un dens ordre del dia, amb gairebé una vintena de punts de debat.

En una primera fase del ple es va aprovar la modificació de la plantilla de personal, seguint el pla d´estabilització i altres assumptes com els convenis amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya en relació a serveis de l´Oficina de la Borsa de Mediació i el programa per al lloguer social. El regidor d'Habitatge, Xavi Rodríguez, va subratllar que l'any vinent caldrà signar nous contractes de col·laboració donat que l´actual ja no admet més pròrrogues.

També es va definir el calendari de sessions del ple i dels òrgans col·legiats, atenent als condicionants que oferirà l´any 2023 amb motiu de les eleccions municipals.

La regidora d´Acció Social i Salut, Meritxell Borràs, va presentar l'actualització del nou PLa de Drogues i pantalles Ctrl+D per al període 2022-26, que va comptar amb el suport de tots els grups.

Més discrepàncies va originar l'increment de l´1% del cost de gestió de SUMAR a la Casa dels Avis. El govern va justificar la revisió principalment per l'encariment de la factura energètica. El posicionament contrari dels grups de l'oposició pel que fa a l'encomana de gestió sobre l'equipament de la gent gran i el model implantat fa uns anys es va reflectir de nou en aquesta revisió i el punt va avançar amb el vot favorable del govern, mentre la resta de grups del consistori es van manifestar en contra. La CUP, a través de la portaveu. Arantxa Fernández, va tornar a incidir en vetllar per les condicions de les persones treballadores del servei.

Fomentar habitatge i dinamitzar el sector vitivinícola a dins del municipi

El ple va incloure dues modificacions puntuals del pla d´ordenació urbanística que avança en l'ús de locals i baixos per a ampliar les opcions i l´oferta d´habitatge. Tot i valorar positivament la mesura, diversos grups van mostrar una certa prudència per l'impacte que pot tenir en l'equilibri i l'oferta comercial. Un altre dels canvis aposta per facilitar i desenvolupar l´ús industrial vinícola i agrícola, i afavorir així la presència de viticultors i petits elaboradors a l´interior del municipi.

En l'apartat d´urgències es va incloure la modificació de la taxa per la prestació del servei de transport col·lectiu urbà. Carles Del Amor, regidor de Mobilitat, va explicar que, de manera transitòria i degut a l'anunci de la gratuïtat dels abonaments de Rodalies, al llarg de l´any vinent s´incorporarà la gratuïtat del bus urbà per a qualsevol persona usuària, a l'espera de la integració definitiva de la T-mobilitat. Durant l'exposició es va indicar que aquesta mesura pot seduir a nous públics, com per exemple els estudiants, i que el principal usuari, la gent gran, no paga. Del Amor va reconèixer que s'ha produït una gran davallada, al voltant d´un 50% respecte al 2019. També va avançar que el nou model de vehicle híbrid, previst per finals d´aquest any, s'implantarà més tard del previst.

Tot i votar a favor, alguns grups de l'oposició van incloure algunes reflexions. El PP, a través del seu portaveu, Carles Jiménez, va insistir en què cal apostar per accions que facin més atractiu i eficient el servei. Des d'En Comú es va reclamar que s´asseguri el servei també durant el mes d'agost.

Millores al parc de la Rambla

L'aprovació del projecte tècnic de les obres de reforma i millora de la zona nord del parc de la Rambla, dotat amb un pressupost de licitació de gairebé 277.000 euros, va resultar una de les qüestions de major debat . El regidor d'Urbanisme, Xavi Rodríguez, va detallar alguns dels objectius que es pretén amb aquesta intervenció, per tal de millorar l'impacte acústic i despreniments que es repliquen en el terreny, però que també persegueix dotar al parc de nous usos biosaludables, amb la instal.lació d' equips i circuits de salut. La CUP es va mostrar escèptica en relació als arguments del projecte de reforma i va apuntar que la prioritat del govern és reforçar la seguretat i millorar la convivència d´aquest espai. També el PSC va demanar un plantejament global sobre tots els espais de la zona.

El govern va reconèixer la necessitat d'intervenir al parc per millorar les polítiques cíviques i de convivència amb els veïns, com va apuntar Pere Vernet, regidor de Via Pública i Governació, incorporant elements més amables a la vegada que establir mesures per regular l´accés a la nit. La CUP i el PSC s´hi van abstenir, mentre el govern va comptar amb el suport del PP i Sant Sadurní en Comú.

D'altres assumptes del plenari van ser la pròrroga del conveni de col·laboració amb la Mancomunitat Intermunicipal del Penedès per assistència tècnica en matèria de recursos humans, i un conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal per a impulsar un programa de Treball i Formació. Juntament amb els acords de la Junta de Govern i els decrets d'alcaldia, també es va donar a conèixer l'informe de la Sindicatura de comptes en matèria d'administració electrònica.

Precs i preguntes

Des de Sant Sadurní En Comú, la portaveu Arantza Molina, va consultar a la regidora de Cultura pel que fa als plans que té l´Ajuntament en relació a la festa de Cap d'Any.

La CUP va expressar la seva disconformitat pel pagament de les taxes per l´organització de campus d'estiu per part de les entitats, i tenir en compte la tasca social i la contribució de les associacions. El grup cupaire i també el PSC van abundar sobre l´organització de festa de Cap d'Any al municipi i van demanar que s'ofereixi des de l'Ajuntament alguna alternativa d´oci.

La regidora de Cultura, Marta Castellví, va argumentar la complexitat logística i de muntatge que suposa celebrar un activitat d´aquestes característiques, i que s'estava buscant una alternativa que esperaven concretar durant aquesta setmana.

Per la seva banda, Laura Salvador, regidora d'Esports, va assegurar que l'any vinent no hi haurà cap discrepància en relació al pagament de la taxa per l'organització d'activitats, i que confiava també a augmentar la partida per distribuir millors els recursos amb les entitats.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local