Pressupost 2023

L’Ajuntament de Sitges treballa en un document marc de pressupostos participatius

Entitats i associacions de la vila podran participar aquest dijous en una sessió informativa per contribuir a establir les bases per poder desenvolupar després uns pressupostos participatius

L’Ajuntament de Sitges treballa en un document marc de pressupostos participatius. Ajuntament de Sitges

L’Ajuntament de Sitges treballa en un document marc de pressupostos participatius. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Sitges treballa en l’elaboració d’un document marc per poder desenvolupar un projecte de pressupostos participatius en un futur. Des de l’octubre de l’any passat, la regidoria de Participació i Transparència es coordina amb diferents departaments municipals per poder definir i consensuar les bases dels pressupostos participatius que garanteixin uns criteris de viabilitat i sostenibilitat de les propostes presentades per les veïnes i els veïns de Sitges.

El pressupost participatiu és un mecanisme de participació i gestió, mitjançant el qual la ciutadania pot proposar i decidir sobre la destinació d’una part dels recursos municipals, establint un canal efectiu de democràcia participativa directa. Amb aquest treball es planteja un nou enfocament del projecte de pressupostos participatius al que s’havia impulsat anteriorment.

Des del Departament de participació s’està treballant de manera coordinada amb diferents àrees municipals per tal d’establir un document marc que permeti el bon desenvolupament d’uns futurs pressupostos participatius i alhora que garanteixi la seva viabilitat i seguiment.

La regidora de Participació i Transparència, Elisabeth Pérez, ha remarcat que “treballem en un model nou de pressupostos participatius. Aquest projecte és un compromís amb la participació de la ciutadania” i ha afegit que “hem començat el projecte perquè considerem que és important recollir el màxim d’opinions per establir un document marc, ja que els pressupostos participatius són una via d’implicació de la ciutadania en allò que és col·lectiu”. Segons Elisabeth Pérez, “també són una eina per conèixer quins són els projectes considerats necessaris per la ciutadania”. 
Les bases establiran els criteris de presentació de propostes i també la valoració dels projectes (que siguin viables tècnica i econòmicament i d’interès general), qui podrà participar-hi i de quina manera es farà el procés de votació (online/telemàtica i presencialment), entre d’altres.
Fins ara, s’han fet entrevistes per recollir l’opinió de tècnics de l’Ajuntament de Sitges dels representants polítics dels partits de govern i de l’oposició. Amb l’objectiu d’aconseguir el màxim de consens, la regidoria de Participació i Transparència ha convocat aquest dijous, 19 de gener, a les 18 h a Can Milà (Oficina de Turisme - Av. Camí dels Capellans, 108) una sessió informativa amb entitats de la vila i associacions veïnals per recollir propostes i suggeriments amb l’objectiu de tenir-les en compte a l’hora de redactar el document de funcionament del procés participatiu. Per poder participar-hi cal fer una inscripció prèvia al correu electrònic participacio@sitges.cat o al telèfon 93 811 76 34.

Després de tot el treball intern, està previst que aquest document estigui finalitzat el mes de març i que permeti una certa flexibilitat. D’aquesta manera, es pot garantir la revisió i adaptació prèvia a cada edició i, alhora, que el govern del moment, si ho creu oportú, pugui adaptar-ho al seu pla d’actuació municipal.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local