Els joves esquàters critiquen d'aquesta manera l'especulació urbanistica de la nostra ciutat. fdg/carles castro
VD |
31-03-2005 23:38
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
"Hi ha més de 550 cases buides, barris de luxe en construcció, enderrocs constants, innundació d'inmòbiliàries, onades d'especulació, emigració els caps de setmana, discoteques on no podem entrar ni volem entrar, nits desertes". Aquests són alguns dels arguments que ha donat l'assemblea d'esquàters de Can Marbre per justiicar la creació d'quest casal social ocupat.
Diuen que es tracta d'un projecte obert a tot el poble amb l'objectiu de dur a terme activitats diferents que no tenen cabuda en els espais institucionals: "També volem que sigui un espai on trobar informació que contesti amb els discurs dominant dels mitjans de comunicació de masses."
Pel moviment d'esquàters que hi ha darrera d'aquest centre social "la pròpia okupació d'un edifici és una crítica i una acció directa contra
el model de ciutat i el model de vida que ens volen imposar."
En el comunicat amb el qual els esquàters han anunciat l'ocupació de l'antiga marbreria (que s'ha traslladat a un polígon industrial) també lamenten la criminalització que han patit arran de l'incendi del teatre Apol.lo: "Ultimament hem sigut victimes. El moviment okupa ha estat criminalitzat degut a l'incidents com els de l'incendi de l'antic teatre Apol.lo. Nosaltres no cremem cases ni teatres, nosaltres habilitem espais abandonats perquè tinguin un ús. Per això denunciem més que ningú la pèrdua d'aquest edifici, ja que nosaltres sempre hem criticat que hi ha espais abandonats -com en aquest cas durant més de 30 anys- més enllà dels laments hipòcrites de l'Ajuntament ara que ja no s'hi pot fer res."
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!