SITGES

Màxima ocupació i temps estival

Es preveu un 100% d’ocupació hotelera per a aquest pont de Sant Joan i una excel·lent previsió meteorològica amb altes temperatures

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest nivell d'ocupació vindrà acompanyat d'una excel·lent previsió meteorològica amb temperatures molt altes segons la informació facilitada pel Servei Meteorològic de Catalunya. Divendres, dissabte i diumenge, el sol lluirà a tot el litoral amb temperatures que oscil·laran entre els 21 i els 27ºC, amb un possible augment de la temperatura màxima la jornada de diumenge.

Manel Martínez, president de l'Associació Turística de Platges, ha comentat que “aquest podria ser el primer cap de setmana fort de la temporada i ajustar-se a la imatge estiuenca que pertoca en aquestes dates en les que ens trobem”.

La climatologia ha provocat que fins al moment, els 41 concessionaris de les platges que ocupen entre 290 i 310 persones durant la temporada estival treballin entre un 20 i un 30% menys en relació al 2010, segons Martínez. No obstant, el president assegura que “hi ha una alta presència d'estrangers amb ganes de sol i pensem que el treball més fort està per venir”.

L'Associació Turística de Platges de Sitges, seguint el compromís signat en el contracte de concessió de serveis amb l'Ajuntament de Sitges, instal·larà la setmana vinent un total de 600 metres quadrats de passeres noves a les platges de Balmins, de Sant Sebastià i de la Ribera, i les que hi havia fins aleshores en aquestes tres platges es reutilitzaran en altres espais litorals.


Cuida les platges, cuida't tu

Per gaudir de la platja amb precaució i alhora informar, la Diputació de Barcelona impulsa la campanya “Cuida les platges i cuida´t tu”. El sol és un dels factors a tenir en compte perquè és font de salut però també pot comportar riscos que es poden controlar evitant l'exposició directa dels infants menors de 6 mesos i les exposicions de llarga durada.

També és imprescindible l'ús d'una bona crema protectora i evitar les hores de màxima radiació, entre les 12 i les 16 hores. L'aigua del mar és també beneficiosa per a l'organisme però cal respectar els missatges de les banderes i evitar el bany abans d'haver finalitzat la digestió, entrar bruscament a l'aigua, les zones de corrents marins i les zones on es practiquen esports nàutics.

El darrer aspecte a tenir en compte són les meduses. El contacte amb els seus tentacles produeix una sensació similar a la d'una cremada, i el dolor pot durar dies o setmanes. En cas de picada, cal apropar-se al lloc de socors més pròxim i, si no fos possible, cal esbandir la zona amb aigua de mar, en cap cas amb aigua dolça; aplicar vinagre o gel, sempre embolicat en una bossa de plàstic; retirar les restes de tentacles adherits a la pell amb pinces o guants, i desinfectar la ferida amb un antisèptic després d'haver seguit els consells anteriors.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local