Nova legislatura al Parlament

La CUP crea una comissió de seguiment de l'activitat parlamentària amb representació de les 11 assemblees territorials

La formació afronta l'entrada al Parlament amb la convicció que hauran de ser selectius amb els debats però que estaran en els més importants de la legislatura

David Fernàndez (CUP) en el moment del seu vot per la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat, al Parlament de Catalunya.

David Fernàndez (CUP) en el moment del seu vot per la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat, al Parlament de Catalunya.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El consell polític de la CUP, que s'ha reunit aquest dissabte, ha decidit crear una comissió de seguiment de l'activitat parlamentària. Aquest òrgan neix amb la intenció de conjugar la forma d'organització assembleària amb la dinàmica de l'activitat parlamentària. Estarà composat per representants de les onze assemblees territorials de la CUP i d'organitzacions i entitats que van donar suport durant la campanya electoral. Segons ha explicat a l'ACN el portaveu del consell polític, Marc Sallas, són conscients de que hauran de ser "selectius" a l'hora d'escollir els debats parlamentaris en els quals hi són presents, però sí que estaran en els més importants que s'afrontin durant aquesta legislatura.

Al llarg de 2013, la CUP té previst realitzar dos processos assemblearis. La primera assemblea nacional tindrà lloc durant el primer trimestre de l'any vinent. Més endavant s'obrirà un altre procés que culminarà amb la segona assemblea nacional, que tindrà lloc a la tardor i en la qual es traçaran les línies d'actuació claus de la formació.

No obstant això, per tractar sobre l'activitat parlamentària més urgent es crearà un nou òrgan en el qual estaran representades les 11 assemblees territorials i les organitzacions i entitats que van donar suport a la CUP en la darrera campanya electoral. Aquesta comissió de seguiment es reunirà periòdicament en funció de les necessitats que sorgeixin del dia a dia a la cambra catalana.

Aquest òrgan pretén ser el garant per conjugar l'assemblearisme de la CUP amb la urgència de l'activitat al Parlament. El portaveu del consell polític ha explicat a l'ACN que la CUP tenia clar des que va decidir presentar-se a les eleccions del 25 de novembre que l'entrada al Parlament "podia suposar que la pròpia institució t'absorbís", però que ja disposaven de mecanismes interns per evitar-ho i que ja es fan servir als ajuntaments on la formació està representada.

Marc Sallas ha reconegut que "segurament" la CUP no podrà estar present a totes les comissions i debats parlamentaris i que hauran de ser "selectius" a l'hora de triar on vol que hi sigui la seva veu. Ha deixat clar, però, que sí que estaran en els més importants que es tracten durant aquesta legislatura i que constaven al programa amb el qual van concórrer als darrers comicis al Parlament.

Respecte als elogis que ha rebut el discurs del portaveu de la CUP al Parlament, David Fernández, en el ple d'investidura -i que van arribar fins i tot de files convergents, amb el president invertit Artur Mas i el líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida al cap`davant-, Sallas ha considerat que responen al fet que altres formacions esperaven "una cosa estripada per part de la CUP i la CUP mai no ho ha estat". Sallas ha afirmat que la seva formació sempre ha tingut un discurs "rigorós i seriós" i aquest mateix es va manifestar al Parlament per boca de Fernández. "Benvingudes siguin, però segurament aquestes lloances d'aquí a poc seran crítiques", ha declarat. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local