Redacció |
Sitges
29-11-2016 21:31
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El Ple de l’Ajuntament de Sitges ha aprovat el reglament del nou consell assessor de turisme, un organisme consultiu i de participació que neix després de la dissolució de l’Agència de Promoció Turisme de Sitges al desembre del 2015. El consell amplia la participació i per primera vegada es comptarà amb els càmpings i el Parc del Garraf.
La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, destaca que “la nostra voluntat és tenir un nou canal de participació on estiguin representats tots els agents implicats, amb l’objectiu de fomentar la participació a nivell individual i de manera associativa en les polítiques públiques de turisme, de formular propostes, i per adoptar acords i executar-los”.
Entre altres finalitats, el consell ha de proposar i aprovar el Pla d’accions anual de la Regidoria de Turisme, encaminat a incrementar la demanda turística i millorar-ne la seva qualitat, així com la de totes aquelles activitats de negoci que interaccionin amb la mateixa. També haurà d’analitzar la realitat i estudiar els problemes del sector turístic de Sitges, proposant les mesures més adients per solucionar-los. El consell, a més, proposarà estratègies globals com a destinació turística en els àmbits del màrqueting, la promoció i el posicionament en el mercat turístic nacional i internacional. El consell serà un òrgan transversal de l’Ajuntament per implicar totes les regidories, conscienciar de la importància del turisme i la seva horitzontalitat, i reforçar la imatge de marca de Sitges.
El consell tindrà dues comissions de treball especialitzades i permanents de turisme de negocis, Sitges Convention Bureau, i la comissió de promoció turística.
El ple ha aprovat, d’altra banda, els estatuts de l’agència de desenvolupament econòmic del Garraf, també coneguda per Node Garraf, Agència de desenvolupament. A l’entitat consorciada, formaran part els ajuntaments de Canyelles, Cubelles, Olivella, Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú, i el Consell Comarcal del Garraf. El seu eix d’actuació és la comarca del Garraf i treballa en l’àmbit de cooperació municipal, desenvolupament empresarial, àmbit de l’ocupació, de turisme, de patrimoni natural, patrimoni cultural i l’energia.
Per tal d’estimular la plena ocupació al Mercat Municipal, l’Ajuntament ha aprovat les condicions per gestionar les cinc parades del Mercat Municipal que actualment no ofereixen activitat i ha obert l’inici de la licitació. El termini de la concessió administrativa serà de 4 anys prorrogable per altres 4.
La sessió plenària de novembre ha donat també llum verda a la nova comissió d’estudi sobre els tributs municipals i la progressivitat fiscal. La comissió estarà presidida per l’Alcalde de Sitges i formada per un representant de tots els grups polítics municipals, i personal tècnics de l’Ajuntament relacionat amb aquesta matèria. Entre altres funcions, la comissió haurà d’estudiar el pagament dels impostos en funció del nivell d'ingressos.
En urbanisme, el plenari ha aprovat la proposta de modificació de la trama urbana consolidada, d’acord amb el decret llei 1/2009, de 22 de desembre, d’ordenació dels equipaments comercials.
En un altre àmbit, l’Ajuntament de Sitges ha aprovat modificar l’article 241 del Reglament Orgànic Municipal (ROM) per avançar el torn de paraula del públic assistent al principi dels plenaris. D’aquesta manera, les persones que vulguin adreçar alguna pregunta als regidors de l’Ajuntament en un ple, ho podran fer entrant la qüestió a l’Oficina d’Atenció del Ciutadà el dia hàbil anterior i, per tant, l’hora d’inici de la sessió seria a les 18.30 hores. L’objectiu és, tal com va explicar l’Alcalde de Sitges, “evitar que les persones que volen participar s’hagin d’esperar fins al final dels plens. Tot i això si en acabar encara resta temps per formular preguntes, es mantindrà l’estona per fer-les. Però amb l’avançament garantim, com a mínim, un torn”. La mesura es va consensuar en una junta de portaveus.
El Ple de Novembre, celebrat ahir dilluns, va començar amb un minut de silenci en memòria de Genís Muntané i Josep Manuel Soler i Soler.
Mocions aprovades
Moció, presentada pel grup municipal de Sitges en Positiu (PSC – ICV-EUiA) de l’Ajuntament de Sitges relativa a les cambreres de pis amb la que s’insta al Ministeri de Treball i Seguretat Social a vetllar per unes condicions laborals dignes d’aquest col·lectiu.
Moció del grup de Sitges en Positiu (PSC – ICV-EUiA) de l’Ajuntament de Sitges relativa a la sentència del tribunal suprem que declara inaplicable el bo social. A través de la moció s’insta al Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme a aplicar una tarifa social adaptada a la situació econòmica de cada llar, que impliqui la garantia de subministrament a totes les famílies vulnerables, prioritzant els criteris econòmics i d'exclusió social, facilitant la tramitació per acollir-se a aquesta ajuda i millorant els sistemes de comunicació.
Moció, presentada pels grups municipals que conformen el govern de l’Ajuntament de Sitges (CiU i ERC) perquè es debati en el proper ple municipal el suport a l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, Joan Coma, Joana Ortega, Francesc Homs, Irene Rigau i Artur Mas i a tots els càrrecs electes investigats per donar suport al procés polític democràtic que viu Catalunya.
Moció, presentada pel grup municipal de la CUP de Sitges, per la conversió energètica a la vila. Entre altres acords, la moció insta al govern municipal a iniciar els tràmits per la redacció d’un estudi de consums i eficiències energètiques als edificis i enllumenat municipals i a promoure ajudes per la conversió energètica.
Moció, presentada per C’S sobre la creació del pla estratègic de subvencions pel període 2017-2019, d'acord amb I'article 7.2 de I'Ordenança General de Subvencions de I'Ajuntament de Sitges, previ a I'atorgament de les que puguin consignar-se en el Pressupost per I'any 2017.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!