Fires i festes

Cases Noves celebra Sant Pere

Sitges | 04-07-2024 20:00 h. fins 07-07-2024

Cases Noves celebra Sant Pere

 

El barri de les Cases Noves agafa el fil de les festes d’estiu a Sitges i celebra Sant Pere al llarg d’un cap de setmana atapeït d’actes populars.

La Comissió veïnal que s’encarrega d’organitzar les festes, amb el suport de l’Ajuntament, ha programat un acte nou per aquest 2024: l’actuació castellera del dissabte a les 20 h a la Plaça dels castellers, on hi actuaran la Colla Jove de Castellers de Sitges i els Xicots de Vilafranca. La regidora de Tradicions i Festes, Eva Martín Martínez, explica que “al costat del manteniment dels actes més arrelats i tradicionals, la gent jove vol donar una empenta a la festa de les Cases Noves i han programat una actuació castellera molt encertadament a la plaça que Sitges dedica als castellers i que també és l’epicentre de la festa”.

El programa d’actes de les Cases Noves comença dijous al vespre, amb la Sortida de l’Ofici que es farà a l’ermita de Sant Sebastià i que recorrerà els carrers fins arribar a la plaça dels castellers. Un cop s’hi arribi es farà un dels actes més emotius, l’homenatge a la gent gran del barri.

El Correfoc és el gran protagonista del divendres a la nit. El recorregut començarà al Pont dels Ocells i es clourà a la plaça dels Castellers, amb música de punxadiscs. Aquest és un acte amb pirotècnia i, per tant, les persones amb sensibilitat acústica o amb mascotes que puguin resultar afectades pels coets ho hauran de tenir en compte. Igualment, el dissabte a les 14 h hi ha el segon acte amb pirotècnia, ja que es tiraran els 12 morterets.

El vespre de dissabte acull l’actuació castellera, com a novetat d’enguany, i posteriorment el Pregó, a càrrec de la regidora de Tradicions i Festes, Eva Martín Martínez, que donarà pas a la revetlla. El públic més infantil tindrà el seu moment el diumenge a la tarda, amb una festa destinada als infants i posteriorment hi haurà un concert d’havaneres, que es tancarà amb la traca final de festa, l’últim acte amb pirotècnia.

Lloc i adreça de l'acte

  • Sitges
  • ermita de Sant Sebastià

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!