Exposicions

Jazz i cinema: LOVE STORY

Vilafranca del Penedès | 04-07-2024 19:00 h. fins 28-07-2024

Jazz i cinema: LOVE STORY

Durant els anys del que coneixem com a cinema mut, les projeccions s’acompanyaven de música en directe, que a les nostres comarques solia interpretar un pianista. La música que estava de moda en aquell moment, la més popular entre el públic, era el jazz. Sens dubte, no és casual que el cinema sonor comencés, l’any 1927, amb una pel·lícula musical (que tot just era parcialment sonora) titulada The Jazz Singer. A partir d’aquell moment la relació entre el cinema i el jazz ha sigut constant, una autèntica història d’amor. El jazz ha donat moltes bandes sonores, però també ha sigut el marc de l’acció de moltes històries. Les seves estrelles han omplert la pantalla i han signat grans composicions.

L’exposició Jazz i cinema: Love Story, comissariada pel divulgador i crític de jazz Jaume Tauler, acull material gràfic com fotografies, cartells originals, programes i revistes de pel·lícules on el jazz és el protagonista, així com primeres edicions de discos de bandes sonores. Material a través del qual es vol fer un recorregut per diferents aspectes de la relació entre la imatge i la música, de la relació entre cinema i jazz.

Una relació que s’explica a partir dels elements que recopila la mostra dividida en diferents àmbits, entre els quals cal destacar el que està dedicat a la figura del director de cinema Juli Coll Claramunt, nascut a Camprodon el 1919. Coll va treballar amb el compositor Xavier Montsalvatge en les seves primeres obres, però se’l considera l’introductor del jazz en el nostre cinema quan, l’any 1958 i a la pel·lícula Un Vaso de Whisky, va encarregar el tema central a Josep Solà, músic nascut a Mollet del Vallès, amb un estil més popular que el de Montsalvatge.

Acte inaugural i horaris de visita
El proper dijous 4 de juliol a les 19h tindrà lloc l’acte inaugural de l’exposició amb la presencia de l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero; el president de l’Acadèmia de Tastavins, Max Margalef; el programador del Cine Club Vilafranca, Pablo Sancho, i el comissari de l’exposició, Jaume Tauler.

Jazz i Cinema: Love Story es podrà visitar fins al diumenge 28 de juliol, en horari de dimecres a dissabtes de 18 a 21h, i diumenges de 12 a 14h i de 18 a 21h.

Aquesta és una exposició organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, amb el suport del Festival Vijazz i Cine Club Vilafranca.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!