Atenció a les dones

La Xarxa SIAD reforçarà l'atenció especialitzada en violències masclistes, aspectes jurídics, laborals o formatius

Igualtat i Feminismes destinarà 37,4 MEUR a aquest servei fins el 2025, més del doble que els darrers quatre anys

La Xarxa SIAD reforçarà l'atenció especialitzada en violències masclistes, aspectes jurídics, laborals o formatius. ACN

La Xarxa SIAD reforçarà l'atenció especialitzada en violències masclistes, aspectes jurídics, laborals o formatius. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Xarxa de Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) introduirà un nou model de treball amb més coordinació de la resta de serveis jurídics, laborals, formatius i especialitzats en atenció a les violències masclistes. L'objectiu, destaca el Departament d'Igualtat i Feminismes, és definir millor els perfils professionals a l'hora de respondre als diferents àmbits d'actuació. És la novetat principal del nou acord marc signat amb els ajuntaments per al període 2022-2026, per al qual el Departament destina 37,4 MEUR a tota la Xarxa SIAD. És més del doble que els anteriors 14,6 MEUR del període 2018-2021. "És una aportació històrica perquè volem consolidar la xarxa com a garantia dels drets humans", ha afirmat la consellera Tània Verge.

L'objectiu del nou model és fer un "salt qualitatiu" en la consolidació de les polítiques d'igualtat i feminismes, assegura Verge, que indica que, de retruc a la millora dels SIADs, es reforça també la Xarxa d'Atenció i Recuperació Integral per a les persones en situació de violència masclista.

La consellera ha destacat aquest divendres en una visita al Vendrell l'aposta per estabilitzar la plantilla de professionals dels SIADs. Durant els propers quatre anys, el Departament preveu que hi hagi entre un i tres professionals a jornada complerta a cadascun dels punts de servei, preferentment psicòlogues i juristes, i també introduir per primer cop un auxiliar administratiu a mitja jornada.

"Augmentem el nombre de professionals, fet que permetrà fer més hores d'atenció, més especialitzades i de més qualitat", ha assenyalat Verge en el marc del nou model amb què el Departament es proposa millorar la coordinació de tots els serveis per potenciar l'especialització.

Pel que fa a qüestions laborals del personal dels SIADs, Igualtat i Feminismes s'ha compromès a assumir un 70% de les despeses de contractació dels serveis municipals i el 100% dels comarcals. També està previst finançar el 2% de la massa salarial dels Consells Comarcals per cobrir necessitats de desplaçament dels professionals, amb la intenció de garantir la prestació de serveis a tots els municipis.

"Estem davant un canvi paradigma", ha celebrat la consellera, tot recalcant que l'objectiu és que "xarxes com els SIADs es consolidin perquè són serveis de garanties dels drets de les persones, com ho són el dret a la igualtat i a viure sense violències masclistes".

Els 37,4 MEUR de la Xarxa SIAD formen part del nou Acord Marc 2022-2025 per a la coordinació, cooperació i finançament als ens locals per al desplegament dels serveis i les polítiques d’igualtat i feminismes als ajuntaments de més de 20.000 habitants i als consells comarcals. El document es va signar ahir dijous entre la Conselleria, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació de Micropobles de Catalunya.

Verge ha valorat aquest acord com "un mecanisme de finançament àgil i flexible", ja que ha destacat que "permetrà als municipis reorganitzar els recursos al llarg de període quadriennal depenent de les seves necessitats".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local