Redacció |
Sant Sadurní d'Anoia
12-06-2013 14:05
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Aquest dimarts a la tarda el celler Gran de la Fassina de Can Guineu va acollir l’acte de cloenda del curs 2012-13 del Programa de Qualificació Professional Inicial-Pla Transició Escola Treball i el projecte Okupa’t.
Jaume Amigó, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, va ser l’encarregat d’obrir i conduir l’acte. Amigó va encoratjar els joves a superar els obstacles en el seu camí cap a la formació i l’entrada al món laboral.
La primera part de l’acte va comptar amb la intervenció de Silvia Bagot, tutora dels curs PTT-PQPI; Jaume Agustí, cuiner i propietari del restaurant Il Picarolo, en representació de les empreses col·laboradores; el director de l’Institut Escola Jacint Verdaguer, Josep Maria Esteve; Joan Josep Alonso, tècnic d’educació de l’Àrea d’Atenció a les persones de la Diputació; i Montserrat Llobet, directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a les comarques de Barcelona.
Jaume Agustí va emfasitzar els valors de l’esforç i la il·lusió per treballar com a motors per obrir-se camí en un món laboral amb una alta competència, i va encoratjar els joves a aprofitar les oportunitats que se’ls presentin.
Des de l’àmbit educatiu, Esteve va posar l’accent en el repte de les escoles de preparar alumnes competents amb coneixements aplicats a la nova realitat, atendre les altres intel·ligències dels joves i alimentar en els alumnes les ganes d’aprendre.
Per la seva banda, Alonso i Llobet van incidir en la necessitat de la formació com a única via per obrir-se camí en una situació complexa. A la part final, Josep Maria Ribas, en qualitat de president de la Mancomunitat de municipis de l’Alt Penedès, va insistir als joves en la situació actual com a esperó per a continuar estudiant i interessar-se per una formació permanent.
L’alcaldessa de Sant Sadurní, Susanna Mérida va cloure el torn de intervencions i va subratllar que “no tots som iguals i no a tots ens mouen les mateixes motivacions”. Va lamentar que la manca de recursos a nivell formatiu impedeixen adaptar el model educatiu a molts dels alumnes i va apostar per noves vies per a què els joves puguin explorar i desenvolupar-se professionalment.
A la darrera part de l’acte es van lliure les orles i certificats als alumnes de PQPI-PTT de cuina i càtering de la Mancomunitat de l’Alt Penedès i als participants del projecte Okupa’t, així com diplomes a les empreses que hi han col·laborat. Els alumnes de PQPI, amb el suport de diverses empreses de la restauració participants al projecte, van servir al final un aperitiu al pati exterior de la Fassina.
Entre l’escola i el món laboral
L’Okupa’t és un projecte de diversificació curricular adreçat a alumnes de 3r i 4rt d’ESO amb un perfil de baixa motivació vers les activitats acadèmiques i risc d’absentisme o abandonament i que enguany assoleix la seva cinquena edició. El programa dóna l’oportunitat als joves, gràcies al suport d’empreses i comerços de Sant Sadurní, de realitzar petites incursions a diversos sectors comercials i empresarials i conèixer de primera mà el món laboral i possibles sortides professionals.
Pel que fa al Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI-PTT) , es tracta d’una iniciativa formativa adreçada a joves de més de 16 anys sense el títol de l’ESO. El programa ha constat de mòduls professionals -en aquest cas cuina i càtering- i mòduls de competències bàsiques. En aquests cursos es dóna suport per a la preparació de les proves d’accés a Cicles Formatius de Grau Mig. Durant l’any següent a la finalització del curs es fa el seguiment de la formació o la inserció dels alumnes.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!