El cultiu de la marihuana

El sexe de la cannabis

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

No se si ho sabíeu, però la cannabis és una planta que per les seva peculiar manera de reproduir-se, és diferència de la gran majoria de les plantes del regne vegetal. La major part de les plantes no necessiten a ningú per reproduir-se, és a dir que s’ho fan tot elles soletes i no necessiten a cap individu de la seva espècie per poder completar el cicle de la vida. Cal dir que la funció principal de qualsevol ésser viu es la de néixer, créixer, reproduir-se i a final del cicle morir, la reproducció és un sistema d’autoprotecció per tal d’assegurar la continuïtat de l’espècie. La característica de poder-se autofecundar implica a que la planta pot tenir dos sexes alhora. És el que s’anomena hermafroditisme. Normalment, la resta de les plantes s’autofecunden amb l’ajut dels insectes i abelles que al anar de flor en flor, amb les seves potetes, van passant el pólen d’una planta cap a un altre o a si mateixes. Moltes vegades el vent també facilita a les plantes a completar el procés de reproducció.

La cannabis en canvi, ens la podem trobar en tres diferents versions naturals. Ens la trobarem algunes vegades amb sexe hermafrodita, mascle o femella. Normalment l’hermafroditisme, és una forma una mica més difícil de trobar, això vol dir que normalment la cannabis la trobarem amb sexe masculí o femení. Les hermafrodites com la resta de les plantes no necessiten a cap altre individu, en canvi les femelles si. Els mascles pel contrari, la seva funció és la de produir polen per a posteriorment polinitzar els cabdells de les plantes femelles, que és on es troben el pistils que posteriorment produiran les llavors.

Per a un cultivador de cannabis, encara que sembli estrany no l’interessa que el procés reproductiu acabi per completar-se per les següents raons. En primer lloc, cal saber que la substància que fabrica la cannabis i que és la que te totes les propietats que ens interessen, tant per a fer un ús lúdic com medicinal, es diu Tetrahidrocannabinol ( THC). Cal saber que els mascles produeixen una quantitat mínima de THC, per tant no ens interessa cultivar-los. Les que produeixen aquesta substància son les femelles. Però un altre cosa que cal saber és que les femelles han de ser verges per que produeixin el màxim de THC, és a dir que una femella polinitzada o prenyada , produirà una quantitat mínima de la substància que ens interessa aconseguir. Es per aquesta raó que a un cultivador de cannabis li interessa mantenir a les seves nenes, tant verges com qualsevol pare a les seves filles en edat adolescent. En cas contrari, si algun mascle les deixa prenyades, se’ns anirà tot l’invent en orris.

Per aquesta raó, ens cal tenir el nostre jardí ben controlat i estar ben alerta per que a la que detectem un mascle, eliminar-lo. En cas contrari, ens polinitzarà a les nostres nenes. S’ha de tenir cura també de mantenir la zona controlada, ja que un mascle fins a 500 metres de les nostres femelles, és un perill real, de fet jo he tingut una experiència molt desagradable en aquest sentit i és que una sola planta mascle que tenia a uns 200 metres, una vegada em va polinitzar tota una collita, i és que segurament, el propietari de la planta, no la va tallar, possiblement fruit de la ignorància.

Una cosa que per a un cultivador és molt important, és detectar els mascles amb la màxima inmediatesa possible. La cannabis doncs te un període de floració, que serà en el que desenvoluparà el sexe, és doncs quan hem de detectar-lo abans de que els mascles desenvolupin el pol•len que ens podrà deixar a les nostres marietes prenyades. El més aconsellable és parar atenció al voltant del mes de juliol, que es el mes que les plantes, degut a que els dies es van tornant mes curts i començen a florar. Si no “sexem” més val que ens oblidem del THC. Lo ideal, seria controlar les plantes i fixar-nos quan comencen a formar-se les pre-flors que seran, lo que posteriorment formaran les flors mascles o femelles. Per diferenciar-les, us podria dir que les flors mascles tenen uns pelets blancs. Potser al començament costa una mica veure-ho, però un cop ha començat clarament la floració, es veu clarament. En canvi, el que es més difícil és detectar els mascles. Els mascles podríem dir que se’ls hi formen unes petites boletes. Les boletes són les flors mascles per entèndrens. Aquestes si que son molt important detectar lo mes aviat possible. Ara be, fins a les dues o tres setmanes de floració, tenim temps per eliminar-los.

Si voleu veure quina es la diferencia entre una flor mascle i una femella, ho podreu veure en la següent pàgina web: www.iespana.es/marihuananet i un cop allà heu d’anar a l’apartat que hi diu “autocultivo”. Un cop allà hi veureu una secció anomenada “floración”. Allà hi trobareu fotografies tant de mascles com de femelles.

També podem utilitzar una tècnica per poder aconseguir unes quantes llavors per a la propera collita, el que passa que com les llavors de banc, és difícil que trobem res. Aquesta tècnica, consisteix en apartar un mascle i mantenir-lo en un altre indret on tenim a les femelles. Un cop el mascle estigui en plena floració, agafarem una bossa de plàstic, cobrirem el cabdell i el saxejarem per que la bossa quedi impregnada de pol.len. Un cop recollit el polen, anirem allà on tinguem les femelles i amb un pinzell molt finet, “pintarem” un cabdell. El que realment estem fent és passar polen del mascle a la flor femella. Si marquem aquest cabdell amb una cinta de color, quan arribi la època de la collita observarem que en aquell cabdell, hi ha llavors les quals ens serviran per plantar alguna cosa la propera temporada, evitant doncs que la resta de cabdells quedin polinitzats. Un petit consell, no recomano que polinitzeu una femella, amb un mascle de la mateixa espècie, ja que passa com en els humans que si barregen genètiques idèntiques, el que passarà es que la espècie com passava en les dinasties monàrquiques degut als creuaments entre familiars, en lloc de millorar, pot produir defectes genètics que facin que la propera collita sigui d’inferior qualitat.

Per acabar ja, només dir que espero que amb les indicacions que us he donat, siguin apropiades per a poder sexar de manera fàcil i efectiva.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local