15è Congrés sobre l'Atenció Integrada

Premien el Programa de Pacient Complex Crònic de l'Alt Penedès

El Programa de Pacient Complex Crònic Model Col·laboratiu rep el primer premi a la millor experiència en la 15è Congrés Internacional sobre l’Atenció Integrada

Institut Català Salut. El Programa de Pacient Complex Crònic Model Col·laboratiu rep el primer premi a la millor experiència en la 15è Congrés  Intern

Institut Català Salut. El Programa de Pacient Complex Crònic Model Col·laboratiu rep el primer premi a la millor experiència en la 15è Congrés Intern

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Del 25 al 27 de març es va celebrar a Edimburg (Escòcia) el “15th International Conference for Integrated Care 2015”.  Aquest esdeveniment  forma part de les conferències i congressos que, de forma periòdica, organitza la International  Foundation for Integrated  Care (IFIC). És un fòrum internacional   on participen professionals i institucions de tot el món amb l’objectiu  de compartir experiències dirigides a fomentar l’atenció integrada dels pacients  crònics amb necessitats  complexes.

La comunicació oral amb el títol De l’atenció a la complexitat clínica a l’atenció integrada, social i sanitària: experiència a l’Alt Penedès, va obtenir el premi a la millor experiència  en atenció integrada. Aquesta comunicació recull aspectes importants del desenvolupament,  creixement i avaluació del Programa de Pacient Complex Crònic en els cinc anys d’implantació, que es va iniciar com un programa de maneig coordinat entre àmbits assistencials sanitaris i ha evolucionat cap a un model integrat de serveis sanitaris i socials per millorar l’atenció als pacients complexes crònics que presenten necessitats socials i sanitàries complexes.

En el programa hi participen  professionals  del centre sociosanitari Ricard Fortuny, l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, els Equips d’Atenció Primària Penedès rural,  Sant Sadurní i Vilafranca, i la Unitat de Cronicitat de l’Institut Català de la Salut, els serveis socials del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i els serveis socials de l’Ajuntament de Vilafranca.

En la línea de treball integrat i col·laboratiu, la presentació va ser elaborada pels responsables del programa dins de cada àmbit:  Montserrat Domènech, cap de serveis socials del Consell Comarcal de l’Alt Penedès; Lourdes Martínez, cap d’infermeria del centre sociosanitari Ricard Fortuny; Pilar Piñeiro, adjunta de l’Equip d’Atenció Primària Penedès rural i responsable de la Unitat de Cronicitat i  José Carlos Molina, cap de Medicina Interna de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, que va ser el responsable de la defensa i l’exposició.

La presència de Catalunya en aquest congrés ha estat destacable, amb la presentació d’un bon nombre d’experiències de diferents territoris i entorns que van  fer palès  l’important  treball desenvolupat al voltant de la cronicitat i models integrats impulsats, en bona part, pel Pla Interdepartamental d’Atenció i Interacció  Social i Sanitària de Catalunya ( PIAISS).

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local