El Consell Consultiu de la Gent Gran del Garraf organitza, amb el suport del Consell Comarcal del Garraf, diverses jornades i xerrades . CC Garraf
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
24-02-2016 15:08
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Juan Luis Ruiz, vicepresident primer i conseller delegat de gent gran del Consell Comarcal del Garraf i August Rocafull, membre del Consell Consultiu de la Gent Gran del Garraf han presentat avui en roda de premsa la programació d’activitats previstes per a aquest any, en aquest àmbit.
El conseller ha recordat que el Consell Consultiu de la Gent Gran és un “espai de participació, de diàleg i de debat”, que funciona des de l’any 1991 sota el paraigües del Consell Comarcal del Garraf i que està format per les entitats de la gent gran de la comarca, que es reuneixen com a mínim quatre vegades durant l’any.
En aquest sentit, Ruiz ha comentat que “als plenaris es treballen els temes que preocupen la gent gran i s’eleven als diferents ajuntaments de la comarca”. També ha explicat que alguns temes s’han tractat al Consell d’Alcaldies i s’han traslladat a alguns consellers i conselleres de la Generalitat durant les seves visites al territori, “perquè en alguns casos, ni els ajuntaments ni el consell comarcal tenen competències sobre aquestes qüestions, però el que sí que fem és d’interlocutors entre el Consell Consultiu i l’administració de la Generalitat”.
Rocafull, en representació del Consell Consultiu de la Gent Gran, ha comentat que a partir de les conclusions del 7è Congrés de la Gent Gran celebrat a l’octubre de 2014, s’ha anat treballant “per poder esbrinar entre les entitats, quines són les preocupacions més importants per a la gent gran”. Entre les conclusions ha destacat que “el tema sanitari és el tema que més preocupa i és una cosa prioritària”, sobre tot pel que fa a la mancança d’urgències pediàtriques en alguns municipis, les llistes d'espera i el preu del pàrquing de l’Hospital Sant Camil.
El representant del Consell Consultiu també ha dit que la Llei de la dependència és un tema que els inquieta molt “perquè hi ha gent que la necessita i no la coneix i perquè és una llei que no està del tot desenvolupada perquè no hi ha recursos suficients, sembla ser”. En aquest sentit, ha afirmat que “s’ha de reivindicar que els partits polítics ho prioritzin i facin les previsions pressupostaries adients”. Així mateix, ha mencionat que també els preocupa el sistema de pensions, els maltractes a la gent gran, les relacions entre pares, fills i nets i l’atenció dels mitjans de comunicació als temes d’aquest col·lectiu, entre d’altres.
Per tal de debatre i aprofundir sobre aquests temes, s’han organitzat diverses jornades i xerrades per a aquests any. La primera d’aquestes activitats serà la jornada “Radiografia de la sanitat al Garraf”, que tindrà lloc al Casal d’Avis de Vilanova i la Geltrú el 14 d’abril i que comptarà amb la participació del gerent del Consorci Sanitari del Garraf, Josep Lluís Ibañez i de la directora de la Plataforma de Serveis a les Persones, Manoli Flores. Durant el primer semestre també es durà a terme una Trobada de Corals de la gent gran, el 26 de maig, així com una Trobada de Consells Consultius de Gent Gran de l’Alt Penedès, Baix Penedès, Anoia i Garraf, el 16 de juny. Pel segon semestre està previst fer una jornada sobre la Llei de la Dependència i una xerrada sobre el testament vital i la mort digna. De la mateixa manera, es tornarà a organitzar “Matinal de Tallers” en família, a la Masia d’en Cabanyes.
Durant la roda de premsa, Juan Luis Ruiz també ha recordat que el projecte intergeneracional “Garraf Tallers”, que va néixer l’any 1993 a petició del Consell Consultiu de la Gent Gran, “és un recurs vigent per als grans i per als joves, que fomenta la cohesió social i el manteniment de les tradicions de la comarca, posant en valor el respecte pels més grans”.
Aquest projecte compta amb la col·laboració d’un grup de persones grans, voluntàries, de la comarca del Garraf, que es desplacen als centres educatius, centres cívics, entitats d’esplai i biblioteques, amb l’objectiu de donar a conèixer la tradició, els oficis i els costums de la comarca a través de la seva pròpia experiència.
El conseller ha explicat que durant l’anterior legislatura es van dur a terme 106 tallers a 23 escoles, amb la participació d’uns 2.500 alumnes i ha destacat que els tallers més sol·licitats són manualitats en paper, màgia, estampació de roba, balls de Catalunya, la cuina del Garraf, jocs antics, flors de paper, memòria històrica i Sardana.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!