72 hores posteriors al naixement

Comença a implantar-se al Vendrell la inscripció de nadons al registre civil des de l'hospital

Els centres hospitalaris del Garraf i l'Alt Penedès no tindran el sistema operatiu fins al mes de novembre

Imatge d'arxiu d'un nadó recent nascut al bressol de l'hospital. ACN

Imatge d'arxiu d'un nadó recent nascut al bressol de l'hospital. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els hospitals catalans comencen a desplegar de forma progressiva el sistema que permet la inscripció dels nadons al registre civil directament des dels centres. El servei es va estrenar l'octubre passat a l'Hospital de Terrassa. Des de fa pocs dies en alguns hospitals tarragonins després d'uns mesos de prova i, a partir d'aquest dilluns, serà possible fer-ho a la resta d'hospitals públics de les regions sanitàries del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. A partir de juny, aquest sistema s'implantarà a les comarques de Girona, al setembre a les regions sanitàries de l'Alt Pirineu, Lleida i Catalunya Central, al novembre a la demarcació de Barcelona i a finals d'any als quatre grans hospitals públics de la ciutat de Barcelona. La inscripció dels nadons s'ha de fer en les 72 hores posteriors al naixement.

La inscripció els nadons al registre civil des dels hospitals públics és una normativa estatal, que té com a objectiu que els progenitors passin més estona amb els seus fills. L'Hospital de Terrassa va ser el primer en implantar-lo i des de fa pocs dies l'han seguit el Joan XXIII de Tarragona i l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona, l'Hospital de Sant Joan de Reus a l'Hospital del Vendrell. A partir de dilluns, també es podrà fer al Pius Hospital de Valls, l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre i l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Al juny, la inscripció es podrà fer des de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, l'Hospital de Figueres, la Fundació Salut Empordà, l'Hospital de Palamós, l'Hospital Sant Jaume de Calella, l'Hospital Santa Caterina de Salt, l'Hospital de Campdevànol i l'Hospital Josep Trueta de Girona; i a partir del setembre a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell, l'AECT-Hospital de Cerdanya, l'Hospital Comarcal de Pallars, l'Espitau Val d’Aran de Vielha, l'Althaia Xarxa Assistencial Universitària de Manresa, el CSA Hospital d’Igualada, el Consorci Hospitalari de Vic, l'Hospital Sant Bernabé de Berga i l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.

Ja en plena tardor, al novembre, el sistema estarà operatiu al Consorci Sanitari del Garraf, a la Corporació Sanitària Parc Taulí, a l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, al Consorci Sanitari de l’Alt Penedès, a l'Hospital Mútua de Terrassa, a l'Hospital de Mollet, al Consorci Sanitari del Maresme, a l'Hospital General de Granollers, a l'Hospital Germans Trias i Pujol, a l'Hospital de l’Esperit Sant, a l'Hospital General d’Hospitalet i a l'Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues; i a finals d'any als quatre hospitals públics de la ciutat de Barcelona: l'Hospital del Mar, l'Hospital de Sant Pau, l'Hospital Clínic i a l'Hospital de la Vall d'Hebron.

La inscripció al registre civil s'ha de fer dins de les 72 hores posteriors al naixement i cal aportar el certificat mèdic que lliure l'hospital, el DNI, NIE o passaport dels progenitors, o dels sol·licitants si no és cap d'ells; i el llibre de família o certificat de matrimoni si falta la firma d'un d'ells.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local