Aeronàutica

S'inicia el Certificat de Professionalitat d'Operacions auxiliars de manteniment aeronàutic a l'EFAV

L'Escola de Formació Aeronàutica ha cobert les 14 places disponibles per a aquest curs

L'EFAV celebrarà el proper dissabte 21 d'abril una jornada de portes obertes per tothom qui vulgui conèixer l'escola de la mà dels seus formadors

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquesta setmana ha començat el curs Certificat de professionalitat d'Operacions auxiliars de manteniment aeronàutic a l'EFAV (Escola de Formació Aeronàutica de VNG). Un curs que s'ha iniciat amb les 14 places disponibles cobertes.

Catalunya, a través del Servei d'Ocupació (SOC), és pionera en donar resposta a les necessitats formatives del sector aeronàutic, impulsant l'obtenció del certificat de reconeixement Europeu de formació bàsica en Manteniment d'avions amb motor de turbina.
Els principals fabricants d'avió preveuen que la indústria de l'aviació necessitarà incorporar entre 2017 i 2035 més de 2 milions de nou personal qualificat, dels quals gairebé 700.000 corresponen a tècnics de manteniment d'aeronaus, i fan una estimació de creixement anual en el negoci del manteniment, reparació i revisió d'aeronaus del 4,6% en els propers 20 anys.

És per aquest motiu que el SOC ofereix aquest nou itinerari formatiu a través de l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) amb l'objectiu d'obtenir la Llicència de Manteniment d'Aeronaus (LMA) i assolir la categoria professional de Mecànic/a certificador/a, que és la persona responsable de donar el vistiplau a una aeronau o a un component després d'una intervenció de manteniment.

L'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) de Vilanova i la Geltrú, entitat de formació inscrita en el Registre d'Entitats de formació del SOC, està autoritzat per l'Agència Estatal de Seguretat Aèria per a realitzar la formació de personal certificador amb Llicència de Manteniment d'Aeronaus B1.1.

Per poder oferir aquest itinerari formatiu, el SOC i l' IMET han treballat de manera conjunta per donar d'alta dues especialitats formatives al Fitxer d'especialitats formatives del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE): "Manteniment d'estructures d'aeronaus " i "Manteniment d'avions amb motor de turbina LMA B1.1". Aquestes especialitats formen part d'un itinerari formatiu necessari per l'obtenir el certificat de reconeixement Europeu de la formació bàsica en manteniment d'avions amb motor de turbina. El certificat, juntament amb 2 anys d'experiència pràctica en el manteniment d'aeronaus operatives, permetrà obtenir la Llicència de Manteniment d'Aeronaus.

Així mateix, l' itinerari formatiu és podrà iniciar amb el certificat de professionalitat de nivell 1 "Operacions auxiliars de manteniment aeronàutic", ja que el lloc de treball relacionat amb aquest certificat de professionalitat necessita la supervisió d'un tècnic de nivell superior amb capacitat de certificació. Per aquest motiu, les dues especialitats donades d'alta permetran ampliar les competències del certificat de professionalitat.

Cal dir que aquesta és una formació amb gairebé el 100% d'inserció laboral a companyies capdavanteres del sector aeronàutic.

Jornada de portes obertes

L'EFAV celebrarà el proper dissabte 21 d'abril una jornada de portes obertes per tothom qui vulgui conèixer l'escola de la mà dels seus formadors. Serà durant el matí a la seu del carrer de la Unió, 81.

Un altra bona oportunitat per conèixer tota l'oferta formativa i les sortides professionals de l'EFAV serà durant la celebració de la Fira Zona E, els dies 25 i 26 d'abril, a la plaça del Mercat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local