Institut Can Puig

Adrià Sistané rep el Premi de Recerca per a la Pau per un treball sobre la renda bàsica universal

A través d’un reportatge audiovisual de 50 minuts, l’estudiant explica de forma clara i didàctica què es la renda bàsica universal, quina és la seva història i quina diferència hi ha amb altres subsidis pagats per l’estat

Adrià Sistané rep el Premi de Recerca per a la Pau per un treball sobre la renda bàsica universal. CC Garraf

Adrià Sistané rep el Premi de Recerca per a la Pau per un treball sobre la renda bàsica universal. CC Garraf

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Avui, a la Masia d’en Cabanyes, s’ha fet l’acte de lliurament del Premi de Recerca per a la Pau a Adrià Sistané Caldés, alumne de l’Institut Can Puig pel treball “La Renda Bàsica Universal, una mirada de futur”.

El reportatge audiovisual de 50 minuts explora de forma clara i didàctica la història de la renda bàsica, la diferència hi ha amb altres subsidis pagats per l’estat, així com els motius pels quals alguns països com Suïssa o Finlàndia s’han plantejat la seva implementació. El vídeo també inclou entrevistes amb experts com Daniel Raventós, director de la Xarxa Renda Bàsica; Santiago Niño Becerra, Catedràtic d'economia a la Universitat Ramón Llull; Arcadi Oliveres, activista i economista, i Carles Campuzano, diputat del PDeCat.

Durant l’acte, Glòria Garcia Prieto, presidenta del Consell Comarcal del Garraf, ha explicat que aquest és un premi a l’excel·lència, que s’atorga al Garraf des de l’any 2009, en conveni amb la Fundació Solidaritat, al millor treball de recerca provinent d’algun centre d’ensenyament de la comarca, segons es reculli al veredicte del jurat, format per professorat de la Universitat de Barcelona.

La presidenta també ha remarcat que l’objectiu del premi és enfortir la cultura de pau des de la recerca i ha recordat que al llarg d’aquests nou anys s’han guardonat treballs sobre la guerra a Síria, la mutilació genital femenina, la pobresa infantil a Vilanova i la Geltrú, la Guerra Civil, la prostitució al barri del Raval i les dificultats per moure’s en cadira de rodes a Vilanova i la Geltrú, entre d’altres.

Tot seguit, Nuria González, coordinadora del Programa d’educació per a la pau, els drets humans i la ciutadania global de la Fundació Solidaritat UB, ha destacat el rigor metodològic del treball, la seva contribució a la cultura de pau, la interdependència de la perspectiva global i local, el sentit crític de l’autor i l’originalitat de la temàtica, que no és massa present als mitjans de comunicació.

Per la seva part, Daniel Ponz, professor de l’Institut Can Puig i tutor de la recerca ha valorat la qualitat de la investigació i de les persones entrevistades, així com el bon nivell del treball audiovisual i dels recursos gràfics.

Finalment, l’estudiant guardonat ha detallat que quan va començar a fer la recerca va veure que hi havia diferents maneres d’entendre la renda bàsica universal, però totes coincidien que la gent hi hauria de tenir accés. Sistané també ha comentat que va fer el reportatge amb eines didàctiques i amb entrevistes a experts que exposen les seves opinions a favor o en contra d’aquesta mesura, per tal d’oferir una font d’informació completa i contrastada on la gent pugui treure la seva pròpia conclusió.

Segons la seva opinió, la renda bàsica és viable a l’estat espanyol perquè “tot i que és cert que no suposaria la fi de la crisi econòmica iniciada l’any 2007, sí milloraria la vida de milions de persones.

El treball escrit es pot consultar al web del Consell Comarcal del Garraf i el reportatge es por veure al canal de youtube, on ja acumula 2.779 visites, des del 27 de març d’aquest any.  

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local