Curs 2019/20

Queixes pel retard en l'assignació de places de Batxillerat a Vilanova

Una setantena de joves desconeixien el centre en el que havien d'estudiar fins la setmana passada

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La falta de places de Batxillerat i cicles formatius als instituts públics de Vilanova ha provocat retards en l'assignació de les places a una setantena de joves de la ciutat, segons ha denunciat un grup de famílies afectades. Així, fins la setmana passada 75 joves que han finalitzat enguany l'ESO a centres concertats estaven pendents de conéixer quin seria l'institut en el que estudiarien l'educació secundària no obligatòria. L'apertura d'una línia a l'institut Joaquim Mir ha permès encabir tota la demanda, i, segons el departament d'Educació, actualment inclús sobren places. La decisió, però, és insuficient per a aquestes famílies, que denuncien una “mala gestió” per part de la Generalitat.

Cristina Pérez, mare d'una jove que ha finalitzat enguany l'ESO a l'escola Sant Bonaventura, ha volgut denunciar públicament “el neguit” d'aquest grup de nois i noies i de les seves famílies des que el passat 15 de juliol el departament d'Educació va reconéixer que les seves sol·licituds estaven validades però no assignades a cap centre. Pérez, com altres pares i mares, va realitzar una reclamació a l'Oficina gestora de serveis educatius del Garraf i va adreçar un escrit a l'Ajuntament per donar a conéixer la seva situació i demanar explicacions. “Ha hagut una falta de previsió”, sosté Pérez, que lamenta que en la majoria de casos es tracta de “nois i noies que s'esforcen, que treuen bones notes”, i arribat el moment no han pogut accedir al centre desitjat, arribant a trobar-se “fora del sistema”. La mare posa com a exemple el fet que 45 nois i noies van quedar fora de l'institut Lluch i Rafecas malgrat haver sol·licitat el centre en primera opció.

En aquest sentit, Pérez critica que des de secretaria d'un institut públic de la ciutat va adreçar-se als joves a altres centres privats. Malgrat que la seva filla ha acabat aconseguint plaça a l'institut Lluch i Rafecas, on havia sol·licitat en primer terme, Cristina Pérez vol deixar palesa “la mala gestió i mala organització” a l'hora d'assignar les places. “Hi ha un mal funcionament de tot plegat”, assegura.

Des del departament d'Educació, no obstant, es defensa la gestió realitzada pel que fa a l'assignació de places de Batxillerat. “Hi ha places lliures per a tothom. La planificació ha estat correcta”, s'apunta des de la Generalitat, que sosté que a dia d'avui “encara queden places a Batxillerat” i que “tothom té la possibilitat” d'accedir-hi.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local