IMC22

L’International Mobility Congress posarà el focus des de Sitges en la mobilitat sostenible, segura i inclusiva

Durant dos dies, 70 ponents aportaran casos d’èxit mundial i debatran sobre el futur de la mobilitat

Aurora Carbonell, Isidre Gavín i Joan Serra. AMTU/ Jordi Borràs

Aurora Carbonell, Isidre Gavín i Joan Serra. AMTU/ Jordi Borràs

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’International Mobility Congress (IMC 22), el congrés impulsat pel sector de la mobilitat i el transport públic de Catalunya, se celebrarà enguany els dies 25 i 26 d’octubre a l’Hotel Melià de Sitges. Enguany l'IMC manté el lema “Drive into innovation”, però posarà el focus en dos grans temes: la Mobilitat sostenible, segura i inclusiva; i la Digitalització.

El director de l’IMC 22, Joan Serra, ha anunciat que la cloenda del congrés anirà a càrrec del president de la Generalitat, Pere Aragonès. Així mateix, el vicepresident del govern, Jordi Puigneró, assistirà al sopar que tindrà lloc el dia 25, i Ricard Font, secretari general de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, farà la inauguració.

En un moment en què la mobilitat i el transport públic estan en un procés de canvi de model arreu del món, a causa de la crisi energètica i el canvi climàtic, l’IMC convertirà Catalunya, durant dos dies, en l’epicentre d’aquest debat, amb la presència de ponents de prestigi internacional que presentaran i debatran el seus coneixement i experiències.

Tal i com ha dit l’alcaldessa de Sitges i presidenta de l’AMTU, Aurora Carbonell, “es posarà sobre la taula el present, però sobretot el futur de la mobilitat sostenible, amb casos pràctics que ja han estat un èxit,  i podrem comparar les necessitats dels nostres municipis amb realitats d’arreu del mon, amb l'objectiu de poder posar en funcionament polítiques de mobilitat adequades, necessàries i responsables”.

El secretari de Mobilitat i Logística de la Generalitat, Isidre Gavíin, ha afirmat que "la mobilitat és una de les grans revolucions dels segles XX i XXI, perquè és un pilar de transformació fonamental per tenir una millor qualitat ambiental i lluitar contra el canvi climàtic". Per això una de les línies estratègiques del Govern és apostar per la descarbonització i la digitalització. Gavín també ha destacat que "a Catalunya tenim un sistema de transport públic de qualitat", i ha posat d'exemples operadors com FGC, TMB i Tram. En canvi, "Rodalies té molta debilitat i no té resiliència", ha dit.

La principal novetat d’aquest any és que l’IMC 22 compta amb un país convidat: Suècia, “que és un país que ha fet grans aportacions en matèria de mobilitat sostenible i en aquests moments podem dir que està a l’avantguarda de l’electrificació”, ha dit Joan Serra. Suècia farà la conferència d’obertura del congrés, participarà en dues sessions del programa oficial, i també ha organitzat una missió comercial amb pimes sueques i catalanes.

Per tractar sobre els dos grans temes del congrés – la mobilitat sostenible, segura i inclusiva; i la digitalització- alguns dels aspectes que es debatran seran els següents : la intel·ligència artificial en la transformació de la mobilitat; mobilitat i crisi energètica; transformació de les ciutats per l’impacte de la nova mobilitat; el model de transformació digital de la mobilitat del present; la digitalització de la mobilitat en el carsharing; digitalització al servei de les persones; finançament i recursos cap a la mobilitat sostenible.

Com en l’anterior edició, a més de l’escenari principal – Auditori de l’Hotel Melià- on es desenvoluparan els actes d’obertura i cloenda i les principals ponències, en el congrés hi ha una Sala Forum, amb activitats paral·lel·les organitzades pels propis partners del congrés; i també hi ha un espai de Side Events, és a dir, de trobada entre empreses locals i internacionals, per tal de donar impuls i crear sinèrgies entre els assistents al congrés.

L'IMC 22 està organitzat conjuntament per la Generalitat, l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) , l’ATM de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Associació de Municipis de Catalunya (ACM) i l’Ajuntament de Sitges. A més, també hi col·laboren els principals agents implicats en la mobilitat i el transport públic a Catalunya com són: FGC, AMB, TMB i l’Ajuntament de Barcelona, i comptarà amb la presència d'empreses com EIT Urban Mobility, La Cambra de Comerç de Barcelona o la PIMEC

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local