International Mobility Congress

L’IMC22 s’inaugura a Sitges amb els reptes d’assolir una mobilitat digitalitzada, sostenible, segura i inclusiva

L’International Mobility Congress reuneix experts internacionals, avui i demà, que debaten escenaris i solucions, amb Suècia com a país convidat

L’IMC22 s’inaugura a Sitges amb els reptes d’assolir una mobilitat digitalitzada, sostenible, segura i inclusiva    . Ajuntament de Sitges

L’IMC22 s’inaugura a Sitges amb els reptes d’assolir una mobilitat digitalitzada, sostenible, segura i inclusiva . Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Més de 500 persones participen de la jornada inaugural de l’International Mobility Congress 22, a Sitges, amb diverses ponències i tallers per debatre el model actual i futur de mobilitat. L’Alcaldessa de Sitges i Presidenta de l’Associació de municipis pel transport urbà (AMTU), Aurora Carbonell Abella, ha inaugurat el congrés, aquest matí a l’Hotel Melià. L’Alcaldessa ha recordat que Sitges manté reptes oberts en matèria de comunicació, ja que assegura que “estem ben connectats amb l’aeroport i Barcelona, però tenim molts problemes per anar cap al Penedès o Tarragona”. En aquest sentit, ha exemplificat la importància d’un bon transport públic per a l’economia: “Aquest estiu, Sitges necessitava molta mà d’obra a l’hostaleria i la comarca veïna del Baix Penedès té molts aturats. La mala comunicació en transport públic va dificultar que poguéssim ajuntar una demanda i una oferta que lligaven perfectament”.

Com a Presidenta de l’AMTU, Aurora Carbonell Abella ha manifestat que “volem continuar donant serveis a municipis i altres organismes que ho necessitin, perquè som conscients que tenim un país amb demandes variades i que no és el mateix al Vallès que a un municipi amb urbanitzacions o poca població”. 

Junt amb Carbonell, han intervingut en la inauguració de l’IMC22 el director del congrés, Joan Serra, que ha dibuixat les àmplies possibilitats que ofereix una trobada internacional d’aquestes característiques per a administracions i empreses. Al seu torn, el director general de l’Autoritat del transport metropolità de Barcelona (ATM) ha posat sobre la taula els reptes que afronta el sector, com la descarbonització, la manca de recursos econòmics o la reforma horària per evitar col·lapses en hores punta.

L’International Mobility Congress ha convidat aquest any Suècia, per a que expliqui les seves polítiques de mobilitat. A la jornada inaugural, l’ambaixador suec, Teppo Tauriainen, ha manifestat la voluntat del seu país de donar solucions als problemes de mobilitat, amb empreses sueques que exposaran els seus productes a l’IMC22. 

Per tractar sobre la Mobilitat segura, sostenible i inclusiva i la Digitalització, durant el congrés se celebren diverses taules rodones que tracten els següents aspectes:
• La intel·ligència artificial en la transformació de la mobilitat
• Mobilitat i crisi energètica
• Experiències globals en mobilitat sostenible
• La transformació de les ciutats per l’impacte de la nova mobilitat
• El model de transformació digital de la mobilitat del present
• La digitalització de la mobilitat i el carsharing
• Mobilitat segura i inclusiva
• Digitalització al servei de les persones
• Finançament i recursos cap a la mobilitat sostenible


A més, l’IMC 22 compta amb la col·laboració d’entitats socials - Creu Roja, Catalunya Camina, Associació per a la prevenció dels accidents de trànsit, STOP Accidentes i Amputats Sant Jordi -, que tindran un espai propi des d’on convidaran a prendre consciència de la necessitat de prendre mesures per millorar la seguretat en la mobilitat.

L'International Mobility Congress busca solucions aplicables a les necessitats reals de la mobilitat pública als pobles i ciutats, presentant innovacions i noves tendències, però també experiències i casos d'èxit d’arreu del món. En les dues jornades del congrés – 25 i 26 d’octubre – hi participen experts en mobilitat de prestigi internacional com: Meritxell Font, directora d'anàlisis i previsió de la demanda, Agencia del Transport Metropolità de Nova York; Xavier Espinet, economista de Transport al Banc Mundial; Elena Campelo, responsable d’anàlisi tècnic i econòmic dels projectes de mobilitat del Banc Europeu d’Inversió; o Antonio Turiel, investigador de CSIC.

L’IMC 22 està organitzat conjuntament per la Generalitat, l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) , l’ATM de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Associació de Municipis de Catalunya (ACM) i l’Ajuntament de Sitges. A més, també hi col·laboren els principals agents implicats en la mobilitat i el transport públic a Catalunya com són: FGC, AMB, TMB i l’Ajuntament de Barcelona.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local