El govern de Vilanova defensa les tasques de neteja de Ribes Roges han respectat la zona de nidificació del corriol. Ajuntament de Vilanova
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
22-03-2023 11:03
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Les tasques de neteja i adequació de la platja de Ribes Roges han respectat la zona protegida per la nidificació del corriol camanegre. La regidora d'Espai Públic, Blanca Albà, surt al pas de les acusacions de destrucció de l'espai protegit a la desembocadura del torrent de Sant Joan. "El que hem fet és la neteja de vegetació" explica la regidora, "fa uns mesos es va fer una llaurada més general, sempre respectant tots els espais protegits pel corriol". Albà afirma que "ho tenim molt clar, podem demostrar que cada vegada hi ha hagut més protecció sobre el corriol i altres espècies protegides" i destaca que totes les actuacions que es fan en aquesta zona són manuals per no malmetre els espais ni fer sorolls d'intensitat alta que pertorbin la fauna protegida.
Actualment, la platja de Ribes Roges compta amb una àrea permanent de protecció a la nidificació del corriol camanegre. Aquesta àrea consta de tres espais tancats: el tancat original ja existent, de 19.900 m², i dos tancats més, un de 4.385 m² i un altre de 2.197 m² de superfície. Dins d'aquests tancats, en època de nidificació d'aquesta au en perill d'extinció no es realitza cap mena de tasca de manteniment.
A Vilanova i la Geltrú, a més hi ha una platja que és espai natural protegit, la Platja Llarga, i la Platja del Far, que va ser renaturalitzada fa alguns anys. La regidora d'Espai Públic creu que a Ribes Roges "hem de buscar l'equilibri, perquè és una platja molt gran, i que té molts usos esportius, turístics..." A més, afirma Albà, "ja no farem cap més neteja fins que acabi l'època de nidificació, perquè hem vist que s'ha avançat la presència del corriol".
Blanca Albà assegura que "no hi ha cap intenció d'eliminar el corriol, al contrari, el volem protegir. En els darrers anys cada any l'hem anat protegint més". Albà recorda que en el moment que es detecti una posta fora dels tancats –com ha passat en anys anteriors- es posarà un nou tancat o s'ampliaran els existents.
Des de l'1 de març a VNG s'han posat en marxa mesures de protecció al corriol camanegre i altres espècies protegides i en perill d'extinció, que inclouen els tancats amb pal i corda, la prohibició d'anar amb gossos a la platja de Ribes Roges (entre el dic de ponent i la passera d'accés a la Pasífae), i la senyalització als accessos. Destacar també que la Policia Local s'ha format en les normatives de protecció de les espècies naturals i du a terme tasques constant de vigilància de la zona.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!