Canvi Climàtic

Sitges avança en la creació de refugis climàtics

Diferents universitats europees van presentar, divendres passat, el treball realitzat per a la millora de la resiliència climàtica a la vila

Sitges avança en la creació de refugis climàtics. Ajuntament de Sitges

Sitges avança en la creació de refugis climàtics. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

50 alumnes de les universitats Federico d’Itàlia, Gustave Eiffel i Sorbonne de França, Collegue Dublin d’Irlanda, Internacional de Catalunya, Mons de Bèlgica i Pisa d’Itàlia , han treballat en un projecte per a la creació de refugis climàtics a la vila. Durant dues setmanes, l’alumnat ha treballat amb la finalitat de realitzar una estratègia per a que Sitges pugui adaptar-se a episodis de calor futurs. El regidor de Sostenibilitat, Transició Energètica i Canvi Climàtic, Xavier Roig, assegura que “davant unes temperatures cada cop més extremes és necessari impulsar iniciatives que puguin oferir espais a la ciutadania amb confortabilitat tèrmica, especialment durant els mesos més calorosos”.

Es tracta d’una aposta per millorar la resiliència climàtica, que centra l’atenció als efectes de les onades de calor amb refugis climàtics, espais públics interiors o exteriors, en els quals la ciutadania pot realitzar estades de forma confortable amb una temperatura òptima. Per a la regidora de Salut Pública, Elisabeth Pérez, “cal impulsar projectes i iniciatives que permetin adaptar Sitges als condicionants climàtics i preservar el benestar i la salut de les persones, especialment de les més vulnerables davant aquests canvis, com per exemple, els infants, la gent gran o les persones amb patologies diverses”.

El treball de l’alumnat internacional ha servit per establir una estratègia, així com per prioritzar les accions que caldrà implementar perquè els refugis climàtics siguin una realitat.

L’assistència de les universitats europees prové de l’acord signat al Pacte d’Alcaldes, i ha treballat la possibilitat de convertir en refugis climàtics, inicialment, espais municipals, com els casals, les biblioteques, el Mercat municipal o espais expositius com el Miramar Centre Cultural. Més enllà dels refugis, l’estratègia contempla també la creació de parcs climàtics en espais verds de la vila com Terramar, Can Ferratges, l’Hort de Can Falç i els parcs de Sant Jordi i del Rocar.

Les condicions que han de tenir els refugis passen, a més de per una temperatura confortable, per oferir espais de descans amb seients, punts d’aigua i un programa d’activitats socials, entre d’altres.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local