Life eCOadapt50

Constituit el Living Lab de l’Alt Penedès al Consell Comarcal de l’Alt Penedès

L’objectiu del projecte Life eCOadapt50 és potenciar l’acció en adaptació al canvi climàtic als sectors agroramader, pesquer, forestal i turístic

Constituit el Living Lab de l’Alt Penedès al Consell Comarcal de l’Alt Penedès. CC Alt Penedès

Constituit el Living Lab de l’Alt Penedès al Consell Comarcal de l’Alt Penedès. CC Alt Penedès

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El projecte europeu Life eCOadapt50, d’adaptació al canvi climàtic, integra 19 territoris de Catalunya, consta de 24 socis públics i privats i està liderat per la Diputació de Barcelona. Incorpora àrees geogràfiques de diferents característiques orogràfiques, climàtiques i d’activitat econòmica (muntanya mitja i baixa, terres d’interior amb agricultura de secà o amb regadiu, llocs costaners, zones més urbanes i més rurals, boscos, etc.) d’un ampli ventall de comarques.

A la província de Barcelona, formen part del projecte la comarca de l’Alt Penedès, una part de l’Anoia, del Bages i d’Osona i 10 espais naturals de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.   

L’objectiu del projecte Life eCOadapt50 és potenciar l’acció en adaptació al canvi climàtic als sectors agroramader, pesquer, forestal i turístic. El projecte preveu executar, fins al 2030, un mínim de 76 accions en aquests 4 sectors especialment vulnerables als efectes del canvi climàtic. Aquests accions es duran a terme en 19 territoris de Catalunya que representen prop de 19.400 km2 i impliquen més de 900.000 habitants. 

A cadascun dels territoris participants, s’han constituït els espais de participació i treball (living labs) que serviran per definir les estratègies i les accions a seguir per augmentar la resiliència local. Aquests espais involucren les administracions públiques, els sectors econòmics, les entitats i la ciutadania, i que serviran per definir les estratègies i les accions a seguir per augmentar la resiliència local.

El 30 de novembre es va constituir el living lab de l’Alt Penedès a la seu del Consell Comarcal. En formen part els ajuntaments de Vilafranca, Santa Margarida i els Monjos, Sant Martí Sarroca, Torrelavit, la Granada i Sant Llorenç d’Hortons; la Mancomunitat Penedès-Garraf, el Parc del Foix, Unió de Pagesos, la Federació d’ADF Penedès-Garraf, la Federació Catalana d’Associacions de Propietaris Forestals (BOSCA), l’Institut Nacional d'Investigació en Enginyeria Rural, Aigües i Forestals (INRGREF); l’Associació Forest Horses, l’Associació Vinícola Catalana, l’Associació AEI Innovi, el Grup d'Experimentació en Naturisme i Sostenibilitat (GENS), el Col·lectiu Eixarcolant, el Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola; les empreses Cellers de Can Suriol del Castell, Covides, Caves Gramona, Hotel Fonda Neus, Restaurant Ca la Katy, Barraca entre Vinyes, Things Green AE, el sindicat CCOO,  i el mateix Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la Diputació de Barcelona.

Les persones, entitats o empreses de l’Alt Penedès interessades a formar part del Living Lab del projecte Life eCOadapt50 poden contactar amb el Servei de Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Alt Penedès (ofitec@ccapenedes.cat).

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local