Reurbanització

Cubelles estrena passeig Marítim per Setmana Santa

La nova façana marítima permetrà 'avançar en sostenibilitat i en resiliència davant dels temporals', segons l'Ajuntament

Cubelles estrena passeig Marítim per Setmana Santa. Ajuntament de Cubelles

Cubelles estrena passeig Marítim per Setmana Santa. Ajuntament de Cubelles

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La passada setmana van finalitzar les obres del passeig Marítim de Cubelles, una actuació que ha suposat la renovació i actualització integral de gran part de la façana litoral del municipi. Amb 12.417 metres quadrats, el nou passeig substitueix l’anterior, construït ara fa 40 anys, i que es trobava en un estat molt degradat. L’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, ha explicat que “és una satisfacció i una alegria molt gran poder disposar ja del passeig acabat”. Fonoll ha manifestat que “per fi tenim un passeig actual i digne, que esperem que gaudeixin els veïns i veïnes de Cubelles, a més dels restauradors de la zona i els nostres visitants”.

La renovació del passeig Marítim ha estat una de les obres de més envergadura de Cubelles en les darreres dècades. Amb un cost de 2.332.372 euros, l’objectiu principal ha estat actualitzar la infraestructura, millorant la seva resistència als temporals i la seva sostenibilitat. Entre altres actuacions, s’ha renovat la xarxa d’enllumenat públic (adoptant models de baix consum i més respectuosos amb l’entorn), així com la xarxa d’aigües, clavegueram i pluvials.

El nou passeig serà també més resilient als temporals. En aquesta línia, s’ha redissenyat el mur limítrof del passeig amb la platja, on s’han integrat bancs per al descans que també compliran amb l’objectiu de retenir la sorra i l’aigua en cas de tempestes mitjanes i evitar l’entrada d’aigua de mar al passeig. Un altre dels elements dissenyats per guanyar resistència davant els temporals ha estat la instal·lació d’unes grans jardineres en les quals s’hi ha plantat vegetació dunar. Els escocells permetran recollir l’aigua de pluja amb més eficiència, a partir d’un sistema de filtratge natural en el terreny i, alhora, contribueixen a retenir la sorra en cas de temporal. Una altra de les millores ha estat la incorporació de paviments porosos, pensats per drenar millor l’aigua de pluja i evitar inundacions a la zona dels habitatges.

El regidor d’Espai Públic i Infraestructures, Josep Maria Hugué, ha explicat que “teníem un passeig amb moltes mancances i problemàtiques (d’enllumenat, de clavegueram, d’inundacions...) que feia necessari emprendre aquesta reforma integral”. Hugué ha afirmat, que “la façana marítima és una part nuclear de la vida dels cubellencs i cubellenques i un espai que també ens fa créixer com a vila turística”, i ha afegit que “esperem que la gent la pugui gaudir i sentir-se’n orgullosa”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local