Aigua

La Mancomunitat Penedès-Garraf assumeix la gestió de la depuradora de Can Pardo de Mediona

L'alcalde de Mediona, Servand Casas, celebra que s’hagi regularitzat una situació que suposava un greuge administratiu per a l’Ajuntament

La Mancomunitat Penedès-Garraf assumeix la gestió de la depuradora de Can Pardo de Mediona. Mancomunitat

La Mancomunitat Penedès-Garraf assumeix la gestió de la depuradora de Can Pardo de Mediona. Mancomunitat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La a Mancomunitat Penedès-Garraf es farà càrrec de la gestió de l'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) de Can Pardo, al municipi de Mediona. Des de l'àmbit de Sanejament de la Mancomunitat es gestionen els sistemes de sanejament en alta (col·lectors, bombaments, fosses sèptiques i depuradores, entre d’altres) que han delegat els municipis a la Mancomunitat i que estan inclosos en el Pla de Sanejament de Catalunya, que és l’instrument de què disposa l’Agencia Catalana de l’Aigua per gestionar el tractament de les aigües residuals a tot el territori.

L’Agència Catalana de l'Aigua reconeix a la Mancomunitat com a entitat local de l’aigua, pel que fa al sanejament. Això implica que la MPG disposi de la capacitat tècnica i jurídica per desenvolupar la gestió, les obres i les actuacions hidràuliques que preveu l’ACA en el nostre territori. Per això, des de la mateixa àrea operativa de la MPG es gestiona gairebé la totalitat dels sistemes d'instal·lacions de sanejament que es troben en el mapa de l'Alt Penedès i el Garraf. Amb la del nucli de Can Pardo de Mediona, des d'ara són un total de 67 instal·lacions. L'EDAR de Can Pardo tracta únicament les aigües procedents del nucli de Can Pardo de Mediona, amb un registre diari proper als 14 m3.

L'alcalde de Mediona, Servand Casas, ha expressat la seva satisfacció pel traspàs de la gestió de l’EDAR a la Mancomunitat i ha destacat la bona gestió que ja s’està fent a les estacions depuradores de Sant Joan de Mediona i Sant Pere Sacarrera, al mateix municipi. A més, l’alcalde celebra que s’hagi regularitzat una situació que suposava un greuge administratiu per a l’Ajuntament i ha agraït tothom que ho ha fet possible.

En el seu conjunt, l'any 2023 el servei de Sanejament de la Mancomunitat va tractar una mitjana de 28.852 m3 diaris d'aigua. Una altra tasca d'aquesta unitat és el control de l'abocament d'aigües residuals per part d'establiments industrials. L'any passat es van fer un total de 263 inspeccions.

El vicepresident de la MPG, Xavier Revuelta, ha posat l'accent en el fet que "des de l'àrea de Sanejament es treballa amb rigor professional però sobretot amb el compromís i el mirament que exigeixen els aspectes socials i ambientals en el tractament d'un bé cada vegada més escàs, com és l'aigua".

Com a projecte imminent i de la mà de l'ACA, la Mancomunitat ha iniciat els tràmits per a la redacció del pla director de les aigües residuals regenerades de tot el mapa d'actuació. El pla director tindrà en compte la inversió en equipaments complementaris que facin possible la regeneració de l'aigua per a necessitats dels ajuntaments i també per als sectors primari i secundari.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local